Nevoľnosť, vracanie aj bitka - divadlo s krásnou Wilde poburuje aj desí

Pred pár dňami médiá informovali o tom, že pri premiére hry 1984 na Broadway, skolabovali štyria ľudia. Hviezda predstavenia, herečka Olivia Wilde, potvrdila, že sa to deje opakovane.

26.06.2017 00:00
Herečka Olivia Wilde na zábere z cien Tony... Foto:
Herečka Olivia Wilde na zábere z cien Tony Awards.
debata

Na predstavení, ktoré vzniklo podľa slávnej knihy Georga Orwella, sa vraj často stáva, že ľudia odpadnú, ba dokonca niektorí sa aj povracajú. Ochranka tiež musela riešiť jeden fyzický konflikt, keď divák zaútočil na predstaviteľov divadla kvôli téme hry.

„Neprekvapuje ma to, pretože tento divadelný zážitok je jedinečný, odvážny a pohlcujúci,“ komentovala dianie v divadle herečka Wilde. Podľa nej hra umožňuje divákom vcítiť sa aj fyzicky do diania na javisku, čo spôsobuje, že sa diváci cítia psychicky aj fyzicky nekomfortne.

Hoci proti predstaveniu sa už zdvihla aj vlna protestov, spolurežisér Robert Icke uviedol, že diváci majú možnosť. „Môžete zostať a pozerať sa, alebo môžete odísť – je to úplne normálna reakcia pri pozeraní sa na to, ako niekoho mučia,“ uviedol.

„Ale ak je toto predstavenie tým najväčším znechutením v niekoho dni, môžem len povedať, že ten človek nečíta správa. Okolo sa dejú omnoho horšie veci ako divadelná hra, ktorá sa divákovi dostane trochu pod kožu,“ doplnil ešte Ecke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Broadway #Olivia Wilde #divadlo #nevoľnosť #reakcia #hra #odpadnutie #1984

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...