Cosby slávi 80-ku! Je miláčik z obývačiek sexuálny predátor?!

Americký komik Bill Cosby začal svoju kariéru v komediálnych kluboch. V stredu 12. júla oslavuje 80 rokov, jeho jubileum má však trpkú príchuť.

12.07.2017 09:50
Bill Cosby Foto: ,
Bill Cosby na zábere z nedávneho súdneho pojednávania, na ktorom sa porota nedokázala zhodnúť na jeho vine.
debata

Prelom v kariére afroamerického herca a zabávača sa odohral v 60. rokoch, keď prišla rola v seriáli I Spy (Ja špión), o dve desaťročia neskôr ho herec už produkoval. V rokoch 1984 až 1992 si Cosby zahral v The Cosby Show, jednom z najpopulárnejších amerických televíznych sitcomov. Účinkoval aj vo filmoch, napríklad po boku Sidneyho Poitiera. Vydal tiež niekoľko albumov a píše knihy.

V posledných rokoch meno slávneho komika sa však viac ako s prácou a úspechmi v nej spája so sexuálnym škandálom. Herec sa dostal pred súd za obvinenie zo znásilnenia Andrey Constandovej z roku 2004, mal jej podať aj narkotiká. Obe strany sa síce dohodli na mimosúdnom vyrovnaní, vlani bol ale prípad opäť otvorený.

Herec a komik Bill Cosby na zábere zo sitkomu... Foto: NBC
Bill Cosby Herec a komik Bill Cosby na zábere zo sitkomu Šou Billa Cosbyho - s celou svojou seriálovou rodinou.

Minulý mesiac sa porota o Cosbyho vine opäť nezhodla. Constand nie je sama, prihlásilo sa najmenej 50 žien, ktoré tvrdia, že ich Cosby v priebehu minulých desaťročí sexuálne napadol. Rad prípadov je už premlčaný. Herec trvá na tom, že ženy so sexuálnymi vzťahy súhlasili.

Bill Cosby sa narodil v roku 1937. Je laureátom Ceny Marka Twaina za americký humor, ktorá je jednou z najvyšších pôct vo svete komédie. Herec bol ocenený aj za svoje charitatívne aktivity. Je ženatý, s manželkou mali päť detí; v roku 1997 museli čeliť tragickej udalosti, keď bol ich syn Ennis v Los Angeles zavraždený.

debata chyba
Viac na túto tému: #škandál #jubileum #komik #obťažovanie #Bill Cosby

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....