Kalendár Slobody zvierat spojil úspešné ženy a nemé tváričky

Charitatívna organizácia Sloboda zvierat vo štvrtok večer predstavila svoj kalendár na rok 2011, ktorý spojil úspešné ženy a nemé zvieracie tváričky.

26.11.2010 13:00
Iveta Radičová Foto:
Premiérka Iveta Radičová sa zúčastnila na krste kalendára Slobody zvierat, za ktorého vznikom stojí lekárka Alexandra Novotná a moderátorka Erika Judínyová.
debata

Kalendár Slobody zvierat na rok 2011 vznikol z nápadu, s ktorým prišli dve známe ženy – lekárka a moderátorka. „Pani doktorka Alexandra Novotná mi z ničoho nič zavolala, že spolu s Erikou Judínyovou a svojimi priateľmi pre nás prichystali tento krásny kalendár a čo ma najviac potešilo, že prizvali na jeho fotenie naše útulkové zvieratká,“ povedala Pavla Dugovičová, predsedníčka Slobody zvierat, pre ktorú je nielen nový kalendár, ale aj aktuálny rok mimoriadny a prelomový. „Tie úspechy, ktoré sme za tento rok zaznamenali sú výrazné a projekty, ktoré sa nám podarili, sú tiež veľmi zaujímavé a máme pocit, že ten kalendár je taká krásna bodka za týmto rokom.“

V kalendári je odfotených 12 úspešných žien. Okrem autoriek nápadu spojiť úspešné ženy a nemé tváre, sa so zvieratkami z útulku nechali zvečniť na fotografiách napríklad Jarmila Hargašová, Tamara Heribanová, Sisa Sklovská, Elena Podzámska, Jana Prágerová, Zlatica Puškárová a ďalšie úspešné dámy. Mačičky a psíkov zo Slobody zvierat reprezentujú Choli, Preton, Charlie a ďalšie hviezdy z útulku, z ktorých časť sa objavila aj na krste.

Do jedného z nich sa dokonca zahľadela aj premiérka Iveta Radičová, ktorá sa osobne zúčastnila na krste. Išlo o psíka bez mena, ktorého zatiaľ volajú len Malý pes. „Nemá tvár nemôže za to, ak niekto sa zrazu rozhodne zo dňa na deň, že už túto živú hračku nechcú, to nie sú živé hračky, to sú tvory, ktoré vedia dodať toľko lásky, toľko priateľstva a tak nám veľmi dôverujú, že sa ich jednoducho nepatrí sklamať,“ uviedla v príhovore Radičová, ktorá sa radí k milovníkom zvierat.

Doma má päť mačiek a psíka Denyho. „Okolo nášho domu všetko čo prejde a zastaví sa, tak to v tom dome zostáva a ja už tie naše mačky podozrievam, že ony chodia po dedine a oznamujú, do toho domu choďte, odtiaľ vás nevyhodia.“

debata chyba

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...