Rihanna navštívila prezidenta. Bolo to neuveriteľné, vyhlásila

Mesiac po svojej twitterovej výzve sa v stredu spevácka hviezda Rihanna v Elyzejskom paláci stretla s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a jeho manželkou. Po rozhovore si pochvaľovala plodnú diskusiu o plánovanej podpore svojho humanitárneho fondu, informovala agentúra AFP.

27.07.2017 11:45
debata (3)
Rihanna (vpravo) v spoločnosti Brigitte... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Rihanna (vpravo) v spoločnosti Brigitte Macron Rihanna (vpravo) v spoločnosti Brigitte Macronovej, prvej dámy Francúzska. Spoločne hovorili o charitatívnych aktivitách na podporu vzdelávania detí v chudobných krajinách.

„Prežila som absolútne neuveriteľné stretnutie s prezidentom a prvou dámou, boli k nám neskutočne láskaví,“ vysvetlila po odchode z prezidentského paláca rodáčka z Barbadosu. Pred mesiacom na Twitteri požiadala Macrona podobne ako ďalších svetových lídrov o pomoc slovami „bude sa Francúzsko angažovať vo FundEducation?“. Rihannina nadácie Global Partnership for Education podporuje rozvoj škôl a vzdelávanie detí v chudobných krajinách.

„Hovorili sme o vzdelávaní v globálnom meradle. Na september chystáme veľké novinky a v októbri sa ďalej zameriame na Afriku,“ povedala Rihanna o spojení Paríža a svojej nadácie. „Tento rok je rok vzdelania,“ doplnila.

Charitatívne projekty boli tento týždeň významnou súčasťou programu prezidenta Macrona, ktorého manželka Brigitte je zakladateľkou a šéfkou organizácie Clara Lionel, ktorá tiež podporuje školstvo a zdravotníctvo v chudobných častiach sveta. Už v pondelok prijal Macron speváka írskej kapely U2 Bona, s ktorým hovoril o možnostiach boja proti chudobe.

zväčšiť Speváčka Rihanna (vpravo) v spoločnosti... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Rihanna (vpravo) v spoločnosti Brigitte Macron Speváčka Rihanna (vpravo) v spoločnosti Brigitte Macronovej, manželky francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona prichádza do Elyzejského paláca.

Stredajšie stretnutie francúzskeho prezidenta a speváčky Rihanny sa vopred stalo na sociálnych sieťach terčom kritiky, vtipov a karikatúr. „Pán prezident, neviem spievať a pritom sa vykrúcať, ale môžete prijať ma, aby sme si mohli pohovoriť o právach zvierat?“ napísal napríklad na Twitteri ironicky novinár Aymeric Caron.

Podľa francúzskej tlače však mnoho autorov kritických príspevkov nezaznamenalo, že Rihannina návšteva nie je samoúčelná a má humanitárny rozmer.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #návšteva #Rihanna #charita #Emmanuel Macron

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...