Angelina Jolie vysvetľuje kontroverzný kasting do jej filmu

Americká herečka a režisérka rázne odmieta obvinenia, že oklamala kambodžské deti počas obsadzovania rolí vo svojom filme o krvavom režime Červených Kmérov zo 70. rokov v Kambodži.

01.08.2017 10:30
Angelina Jolie Foto: ,
Herečka Angelina Jolie v Kambodži.
debata

Jolie v rozhovore uviedla, že počas procesu obsadzovania rolí používala hru, pri ktorej deťom dávala peniaze a následne im ich brala späť.

Snímka „First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers“ (Najskôr zabili môjho otca: Dcéra Kambodže spomína), sa natáčal podľa knihy, ktorú napísala kambodžská spisovateľka Loung Ung. V knihe opisuje svoje kruté skúsenosti s režimom Červených Kmérov, ktorý zažila ako dieťa.

Angelina Jolie v rozhovore porozprávala o tom, ako hercov do svojej snímky hľadala v kambodžských chudobných štvrtiach a sirotincoch. Nájsť pritom chcela deti, ktoré „majú skúsenosti s utrpením“. Počas kastingu potom boli deti požiadané, aby ukradli nejaké peniaze. Keď ich pri čine chytili, museli si vymyslieť, prečo peniaze ukradli.

Režisérkin popis kontroverzného kastingu však vyvolal vlnu kritiky a mnohí počin Angeliny Jolie označili za „vykorisťujúci“. Tá však tieto obvinenia odmieta. Casting bol podľa nej improvizáciou, ktorá bola založená na scéne zo scenára.

„Cieľom tohto filmu je upozorniť na hrôzy, ktorým deti počas vojny čelia a bojovať za ich ochranu. Obvinenia, že boli počas castingu deťom odobraté naozajstné peniaze, sú nepravdivé a znepokojujúce. Mňa samú by to pobúrilo, keby sa to naozaj stalo,“ povedala herečka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #kasting

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...