Bolo to veľmi zvláštne, hovorí na nahrávkach Diana o sexe s Charlesom

Britská televízia má v nedeľu odvysielať nahrávky, na ktorých sa princezná Diana vyjadruje k milostnému životu s princom Charlesom a smútku po rozpade ich manželstva.

02.08.2017 11:00
Britain Fashion Diana Dresses Foto: ,
Stanica Channel 4 odvysiela súkromné nahrávky princeznej Diany.
debata

Stanica Channel 4 je ale nútená obhajovať svoje rozhodnutie pred kritikou priateľov tragicky zosnulej princeznej. Rozhodnutie odvysielať záznamy dôverných rozhovorov o intímnych záležitostiach podľa nich porušuje právo na súkromie.

Diana mala len 19 rokov, keď sa v roku 1981 zasnúbila s Charlesom. Manželstvo sa ale rozpadlo. Podľa Diany to zavinila Charlesovho milenka Camilla Parkerová Bowlesová, ktorá sa neskôr stala jeho druhou manželkou.

V dokumentárnom filme pripravenom k ​​20. výročiu Dianinej smrti stanica Channel 4 odvysiela súkromne zhotovené nahrávky rozhovorov, ktoré princezná viedla so svojím poradcom o manželstve a to vrátane sexu s Charlesom: „Bolo to veľmi zvláštne. Ale bolo to … Potom všetko zhaslo pred šiestimi, nie siedmimi rokmi, pretože Harry má osem,“ hovorí Diana v jednom z rozhovorov. „Inštinkt mi hovoril, že je to všetko veľmi zvláštne. Z jeho strany nikdy žiadna snaha nebola. Možno raz za tri týždne … Stále som na to myslela … A potom som si zvykla.“

Keď sa ale sťažovala na Camillu, Charles jej odvetil, že odmieta byť jediným princom z Walesu, ktorý nemá milenku. Diana tiež rozpráva, ako oslovila kráľovnú Alžbetu, aby sa s ňou porozprávala o krachu jej manželstva.

Rozhovory nakrútil v rokoch 1992 a 1993 v Kensin­gtonskom paláci herec Peter Settelen, ktorý sa snažil princeznej pomôcť zlepšiť jej vystupovanie na verejnosti. Pásky mu ale boli poskytnuté až po dlhej súdne bitke. Časť záznamov odvysielala roku 2004 v Spojených štátoch televízia NBC. V roku 2007 sa nahrávky snažila použiť aj britská stanica BBC, film sa ale napokon nevysielal.

Priatelia Diany kritizujú Channel 4 za porušenie Dianinho práva na súkromie. Stanica sa ale obhajuje, že nahrávky predstavujú dôležitý historický zdroj a že stavajú Dianu „do popredia a do centra“ príbehu vlastného života, toľko pripomínaného pri 20. výročí jej smrti.

Settelenov právnik Marcus Rutherford vo vyhlásení uviedol, že sa jeho klient snažil uchovať dôvernosť nahrávok, ale tá bola porušená už počas súdneho sporu. „Peter nebol jej kňaz, doktor, terapeut ani právnik,“ obhajoval Rutherford hercovo následné rozhodnutie pásky zverejniť. „Je úplne jasné, že sama Diana chcela, aby sa svet dozvedel viac o príčinách problémov v jej manželstve,“ dodal. Prepisy rozhovorov už zverejnil napríklad britský bulvárny denník The Sun.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #nahrávky #Diana

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....