Melanie Griffith oslavuje 60! S osudovými mužmi jej to nevyšlo

Americká herečka Melanie Griffith, ktorá sa narodila 9. augusta 1957, zažiarila vo filmoch Podnikavé dievča či Prázdniny v raji.

09.08.2017 00:00
debata

Kedysi obletovaná hviezda však v minulosti čelila boju so závislosťou od liekov a alkoholu a nevydarili sa jej ani partnerské vzťahy.

Antonio Banderas a Melanie Griffith v roku... Foto: SITA/AP, REED SAXON
Antonio Banderas, Melanie Griffith Antonio Banderas a Melanie Griffith v roku 2005, počas odkrývania hviezdy na Chodníku slávy pre Banderasa.

Rodáčka z New Yorku študovala na katolíckych školách a živila sa ako modelka – jej prednosti mali možnosť oceniť aj čitatelia Playboya. Už ako štrnásťročná sa zoznámila s hercom Donom Johnsonom a v roku 1976 sa za neho vydala. Ich manželstvo sa však do roka rozpadlo. O svoje šťastie sa pár pokúsil aj druhý raz v roku 1989, opäť bez úspechu. Griffith sa s Johnsonom rozviedla v roku 1996. Hneď na to sa vydala za Antonia Banderasa. So španielskym rodákom žila v rokoch 1996 až 2015, kedy ich súd rozviedol. Pár má spolu jednu dcéru, Stellu. Herečka Dakota Johnsson prišla na svet počas Griffithovej druhého manželstva s Donom Johnsonom.

Antonio Banderas a Melanie Griffith spolu s... Foto: SITA/AP, REED SAXON
Antonio Banderas Antonio Banderas a Melanie Griffith spolu s Dakotou Johnsonovou - dcérou Griffithovej a Johnsona a Stellou (v strede), dcérou Banderasa.

Ako herečka na seba Griffith prvýkrát výraznejšie upozornila v komédii Divoký víkend (1986), kde si zahrala osudovú zmyselnú ženu. Najväčšie ocenenie jej o dva roky neskôr priniesla úloha cieľavedomej sekretárky v komédii Podnikavé dievča. Prelomovým filmom v jej osobnom živote bola komédia Jedna naviac (1995), v ktorej si zahrala mileneckú dvojicu so španielskym idolom Antoniom Banderasom. Túto úlohu si obaja preniesli aj do súkromného života a v roku 1996 sa Griffith za Banderasa vydala.

Antonio Banderas a  Melanie Griffith v roku...
Antonio Banderas a Melanie Griffith spolu s...
+4Antonio Banderas a Melanie Griffith v roku...

V roku 2009 Griffith nastúpila na detoxikačnú kúru, od roku 2000 bola totiž po úraze krku závislá od liekov, ktoré kombinovala s alkoholom. V poslednej dobe sa objavuje skôr v televíznych či nízkorozpočtových filmoch. Je však stále vďačným sústom pre bulvárne médiá, ktoré sa často zameriavajú na jej boj so starnutím, pri ktorom si herečka pomáha plastickou chirurgiou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Melanie Griffith #Antonio Banderas

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...