Ako mladá som mala viac ľudí poslať do čerta, tvrdí filmová diva

Herečku Helen Mirrenovú obdivuje celý svet už niekoľko rokov. Od zisku Oscara za film Kráľovná je medzinárodnou hviezdou a tiež idolom. Pre mnohé ženy skutočným vzorom.

16.08.2017 00:00
Helen Mirren Foto: ,
Herečka Helen Mirren na archívnom zábere.
debata

V rozhovore pre magazín Allure, ktorý umiestnil 71-ročnú Mirrenovú na titulnú stranu, však prezradila, že ak by niečo vo svojom živote chcela zmeniť, urobila by to už v mladosti. „Keby som mala niečo poradiť môjmu mladému ja, asi by som radila častejšie hovoriť ‚choďte do čerta‘. Prestať byť taká prekliato zdvorilá,“ vyhlásila britská hviezda. Zároveň však dodala, že v čase jej mladosti sa niečo také skrátka žiadalo. „Neverili by ste, aké ťažké je prekročiť kultúrne normy. Stali ste sa hlasom divokosti, ale nikto vás nechcel počúvať,“ opísala svoje spomienky.

Aj dnes sa však považuje za silnú ženu s vlastným názorom. V časoch, keď sa čoraz viac dostáva na pretras feminizmus, tvrdí, že vždy feministicky zmýšľala. Problém však bol v tom, akú predstavu v minulosti mali feministky o sebe samých. „Vždy ma bavilo nosiť mejkap a vysoké podpätky. Aj preto som didakticky nezapadla do predstavy feminizmu 60-tych a 70-tych rokov. Vtedy bol mejkap a lodičky veľké nie. Všetci hovorili, to je súčasťou patriarchátu,“ komentovala Helen Mirren.

Doplnila tiež, že našťastie sa toto zmýšľanie posunulo. „Ženy si uvedomili, že môžete mať rada pekné šaty a vysoké podpätky. To vás nezastaví predtým, aby z vás mohla byť feministka.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Helen Mirren #rozhovor #feminizmus #mladosť #Allure

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...