Polanski zostáva v USA utečencom pred súdom. Obeť mu nepomohla

Losangeleský sudca v piatok odmietol žiadosť ženy, ktorú pred 40 rokmi znásilnil filmový režisér Roman Polanski, aby ukončil prípad. Informovala agentúra Reuters.

19.08.2017 17:40
Roman Polanski, Poľsko Foto: ,
Režisér Roman Polanski na archívnom zábere.
debata

Polanski, v dome Jacka Nicholsona (herec nebol doma), fotografoval neplnoletú dievčinu v marci 1977 (matka s fotografovaním súhlasila) a potom mal s ňou pohlavný styk. Pre sex s dievčaťom, ktoré malo v tom čase tri týždne pred 14. narodeninami, čelil až 50 rokom väzenia. Režisér potom uzavrel dohodu s prokuratúrou a strávil 42 dní vo väzení. Potom však ušiel z USA do Európy so strachom, že by súd znovu otvoril prípad.

Režisér pri procese v USA priznal sexu s trinásťročnou Samanthou Geimerovou, ale trval na tom, že nešlo o znásilnenie, ale sexuálny styk, s ktorým dievča súhlasilo. V USA sa však sex s maloletými považuje za znásilnenie.

Geimer sa prvýkrát objavila pred súdom v Los Angeles v júni a povedala, že Polanskemu odpustila pred mnohými rokmi, a zopakovala svoju žiadosť americkej spravodlivosti, aby „s ohľadom na ňu a jej rodinu“ upustila od trestného stíhania Polanského.

Sudca Scott Gordon v piatok však povedal, že Polanski zostáva utečencom pred spravodlivosťou a že nemôže zrušiť trestné stíhanie „len preto, že je v najlepšom záujme obete.“

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #znásilnenie #obeť #Roman Polanski

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...