Náladová Jennifer Grey a jej zmrznuté bradavky! Hriešny tanec má výročie

V auguste 1987 sa Hriešny tanec dostal do amerických kín. Snímka, ktorú natočili za 6 miliónov dolárov, prekvapila nielen divákov, ale vo finále aj samotných tvorcov.

21.08.2017 11:00
debata

Láska Jennifer Greyovej a Patricka Swayzeyho napokon za prvý rok zarobila 170 miliónov dolárov. Kultový film oslavuje tridsať rokov od uvedenia.

Patrick Swayze, Jennifer Grey v snímke Hriešny... Foto: Vestron Pictures
Hriešny tanec Patrick Swayze, Jennifer Grey v snímke Hriešny tanec.

Pritom Patrick Swayze nebol prvou voľbou na slávnu rolu Johnnyho. Prišiel na rad až potom, čo ju Val Kilmer odmietol. Naopak, herečka Sarah Jessica Parker túžila po úlohe Francis „Baby“ Housemanovej. Scenáristku Eleanor Bergsteinovú však očarila práve Jennifer Grey, ktorej rolu zverila.

Zaujímavosťou je, že snímku zostrihali v máji 1987 a ponúkli na skúšobnom premietaní divákom. Hŕstku ľudí v sále však nijako výrazne neohúrila, rovnako ani producenta, Aarona Russoa. Do kín ju však napokon poslal.

A čo hlavní predstavitelia? Ako si spomínali na nakrúcanie? Swayze napríklad vo svojej autobiografii „The Time Of My Life“ uviedol, že práca s jeho filmovou partnerkou bola veľmi náročná kvôli jej extrémnej náladovosti.

Legendárna „zdvíhačka“ v závere filmu, kedy sa Grey rozbehne a Swayze ju zodvihne nad hlavu, bola zasa pre herečku obrovským postrachom. „Nikdy sme to netrénovali a nikdy viac sme to neopakovali,“ povedala v roku 2015 počas rozhovoru pre „Guardian“.

Patrick Swayze a Jennifer Grey v slávnej scéne... Foto: Vestron Pictures
Patrick Swayze a Jennifer Grey Patrick Swayze a Jennifer Grey v slávnej scéne z Hriešneho tanca.

Ani ďalšiu slávnu scénu, trénovanie v jazere, si dnes už 57-ročná herečka nevybavuje práve najradšej. „Dodnes si spomínam na to, že voda v jazere bola veľmi, ale veľmi studená. A stále som myslela na to, či môžem zomrieť, ak moje bradavky od zimy explodujú,“ opísala pred časom pre Sunday Times hviezda, ktorá v roku 2016 odmietla ponúknutú rolu v remakeu filmu so slovami: “Požiadali ma, aby som sa nejako na tom podieľala. Ale pre mňa to bolo nedotknuteľné, nezdalo sa mi to vhodné,” uviedla pre filmový magazín The Hollywood Reporter.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Swayze #Hriešny tanec #Jennifer Grey

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...