Natascha Kampusch sa opäť pripomína! Uvedie vlastné šperky

Rakúšanka Natascha Kampusch, ktorú viac ako osem rokov držal únosca Wolfgang Priklopil vo svojom dome v Strasshofe pri Viedni, sa rozhodla splniť si dlhoročný sen. V septembri uvedie na trh svoju prvú kolekciu, informovala agentúra DPA.

30.08.2017 09:00
Natascha Kampusch Foto: ,
Arcvhíny záber Nataschy Kampuschovej na premiére filmu 3096 dní.
debata

„Som hrdá, pretože som sa touto myšlienkou zaoberala veľmi dlho,“ povedala Kampusch, ktorej príbeh v roku 2006 plnil stránky svetových deníkov. Pred jedenástimi rokmi sa jej podarilo uniknúť z väzenia v pivnici, kde ju od roku 1998 držal duševne narušený Priklopil. V ten istý deň, čo 18-ročná dievčina utiekla, spáchal únosca samovraždu skokom pod vlak.

Myšlienkou na výrobu vlastnej kolekcie šperkov sa Kampusch zaoberala sedem rokov, povedala agentúre DPA. Pokusila sa dokonca vyučiť za šperkárku, štúdium ale nedokončila. To jej vraj ale nezabránilo splniť si sen o predaji ozdob, ktoré sama navrhla. Odradiť sa nenechá ani kritikou niektorých ľudí, podľa ktorých chce na svojom tragickom osude zarábať. „Nechcem byť pre štát príťažou a žiť z peňazí daňových poplatníkov,“ uviedla.

Kampusch je v Rakúsku často terčom slovných útokov, pretože podľa kritikov sa snaží svoj príbeh speňažiť. Napísala napríklad autobiografickú knihu s názvom 3096, ktorá odkazovala na počet dní jej zadržania. Rovnaký názov nesie aj film, ktorý mal premiéru vo februári 2013. Ponuku fotografovať sa do erotického časopisu Playboy alebo sa zúčastniť na reality šou v pralese ale údajne odmietla. „To bola skutočne urážka,“ povedala.

Ústredným motívom kolekcie piatich šperkov, ktoré sa začnú predávať už v septembri, je kvetina, ktorá podľa nej symbolizuje jej život. V sadě je okrem iných retiazka na krk alebo náušnice. Jednotlivé kusy sa budú predávať za cenu od 70 do 90 eur (1800 až 2300 Kč). Časť výnosu z predaja chce Kampuschová venovať sa charite.

debata chyba
Viac na túto tému: #šperky #kolekcia #Natascha Kampusch

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...