William s manželkou, Harry bez Meghan. Princovia si uctili pamiatku ich mamy

Výročie úmrtia Diany, ktorá zomrela pred dvadsiatimi rokmi ako 36-ročná, si Briti pripomínajú už niekoľko dní.

31.08.2017 14:00
Diana Foto: ,
Princ William, jeho manželka Kate a princ Harry si prišli uctiť do záhrady Kensingtonského paláca pamiatku princeznej Diany.
debata (1)

Ku zlatej južnej bráne Kensingtonského paláca, ktorá sa stala pred 20 rokmi improvizovaným Dianiným pamätníkom, ľudia prinášajú kvety aj odkazy. Medzi spomínajúcich ľudí v stredu v poobedných hodinách prišli aj jej dvaja synovia, tridsaťpäťročný William a o tri roky mladší Harry. Williama sprevádzala počas upršaného dňa aj jeho manželka Kate, ich dve ratolesti, princ George a princezná Charlotte zostali tento raz doma. Priateľka princa Harryho, herečka Meghan Markle, sa v stredu v blízkosti princa neobjavila.

Princ  William a princ Harry prišli k bráne... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
princezná Diana Princ William a princ Harry prišli k bráne Kensingtonského paláca uctiť si pamiatku ich mamy, princeznej Diany.

Obaja princovia prišli s dáždnikmi v rukách ku zlatej južnej bráne Kensingtonského paláca, kde sa stretli spolu s ľuďmi, ktorí prišli Diane zapáliť sviečku či položiť kvety. William aj Harry, ktorí zdedili empatiu po svojej mame, s nimi prehovorili niekoľko slov.

Následne spolu s manželkou princa Wiliama, vojvodkyňou Kate, navštívili aj záhradu, ktorá bola na počesť Diany zriadená za bránami Kensingtonského paláca a v jarných a letných mesiacoch je otvorená aj pre verejnosť.

Princ  William, jeho manželka Kate a princ... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Diana Princ William, jeho manželka Kate a princ Harry si prišli uctiť do záhrady Kensingtonského pamiatku princeznej Diany.

Štvrtok trávia princovia v súkromí, v Británii sa však koná množstvo verejných spomienok, jedna z nich aj v „Mildmay Mission Hospital“ v Londýne, kde Diana často navštevovala pacientov trpiacich ochorením AIDS.

Princ  William, jeho manželka Kate a princ...
Princ  William, jeho manželka Kate a princ...
+2Princ  William a princ Harry prišli k bráne...

Diana je pochovaná v rodinnom sídle v Althorpe v strednom Anglicku. Jej pozostatky ležia na malom ostrove uprostred jazera. Pamätník princeznej nedávno nechala rodina obnoviť. Pre verejnosť sa miesto uzatvorilo v stredu a otvorené bude opäť od 3. septembra.

Spomienka na princeznú Dianu pred...
Spomienka na princeznú Dianu pred...
+2Spomienka na princeznú Dianu pred...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #úmrtie #princezná Diana

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...