Ďalší švédsky princ na svete. Vybrali mu meno, na trón si však počká

Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka, princezná Sofia, pomenovali svojho druhorodeného syna Gabriel Carl Walther.

05.09.2017 17:13
Carl Philip, Sofia, Alexander Foto:
Princezná Sofia, princ Carl Philip a ich prvorodený syn Alexander na archívnom zábere. Do rodiny už pribudlo aj druhé dieťa.
debata

Chlapec zároveň dostal titul vojvoda z Dalarny. Na svojej oficiálnej webstránke o tom informoval kráľovský palác. Chlapec, ktorý je šiesty v poradí nástupníctva na švédsky kráľovský trón, prišiel na svet vo štvrtok 31. augusta o 11:24 v nemocnici v Danderyde. Pri narodení vážil 3 400 gramov a meral 49 centimetrov.

Tridsaťosemročný Carl Philip sa s o päť rokov mladšou Sofiou Kristinou Hellqvist, ktorá sa živila ako modelka a účinkovala aj v reality show švédskej televízie TV4, zoznámil v roku 2010. O štyri roky neskôr dvojica potvrdila zasnúbenie. Zosobášili sa v júni 2015. Sofii po svadbe udelili titul princezná a tiež vojvodkyňa z Värmlandu. Ich prvý potomok, princ Alexander prišiel na svet 19. apríla 2016 a je piaty v poradí nástupníctva na švédsky kráľovský trón. Chlapec, celým menom Alexander Erik Hubertus Bertil, je zároveň nositeľom titulu vojvoda zo Södermanlandu.

Princ Carl Philip je jediným synom švédskeho kráľa Karola XVI. Gustáva. Je druhým v rámci nástupníctva na trón po sestre Viktórii. Švédsko totiž ešte v roku 1980 pozmenilo ústavu tak, aby sa následníkom trónu automaticky stal prvý kráľovský potomok, a to bez ohľadu na pohlavie. Až dovtedy takýto nárok prislúchal výlučne mužským kráľovským potomkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #syn #Švédsko #Carl Philip #Princ

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...