Hľadáte ne webe Avril Lavigne? Pozor, počítaču či mobilu hrozí vírus

Avril Lavigne je najnebezpečnejšia celebrita na internete. Podľa výrobcov bezpečnostného softvéru McAfee totiž vyhľadávanie stránok na základe hesla "Avril Lavigne" prináša zvýšené riziko zavírenia počítača alebo mobilu.

19.09.2017 13:09
Avril Lavigne Foto: ,
Speváčka Avril Lavigne na archívnom zábere.
debata

Kalifornská firma už jedenástykrát zostavila rebríček najnebezpečnejších mien známych osobností z hľadiska počítačovej bezpečnosti. V čele je Lavigne, pretože zadanie jej mena do vyhľadávača predstavuje pre užívateľov internetu pravdepodobnosť 14,5 percenta, že narazia na škodlivý softvér.

Pri zadaní reťazca „Avril Lavigne free mp3“ odkazuje dokonca každý piaty výsledok vyhľadávanie na nebezpečné weby. Druhou najrizikovejšou populárnou osobnosťou je americký spevák Bruno Mars – hrozbu predstavuje v 13,4 percenta vyhľadaných odkazov.

Zatiaľ čo minulý rok sa v čele rebríčka objavila herečka a komička Amy Schumer, tento rok sú v prvej desiatke len osobnosti zo sveta populárnej hudby. V prvej desiatke celebrít priťahujúcich vírusy sa umiestnila tiež Carly Rae Jepsen, Zayn Malik, Celine Dion, Calvin Harris, Justin Bieber, Diddy, Katy Perry a Beyoncé.

McAfee to vysvetľuje výrazným rastom hudebného trhu v minulom roku. Keď umelci vyrážajú na turné a vydávajú nové albumy či piesne, rastie dopyt po nových informáciách o týchto spevákoch. Nie je však jasné, prečo je v čele Avril Lavigne, ktorá nový album nevydala už štyri roky.

dyž umělci vyrážejí na turné a vydávají nová alba a písně, roste poptávka po nových informacích o těchto zpěvácích, tvrdí firma. Není ale jasné, proč je na prvním místě žebříčku právě Lavigneová, která své zatím poslední album vydala před čtyřmi lety.

debata chyba
Viac na túto tému: #bezpečnosť #internet #hudba #vírus #Avril Lavigne #interpreti

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....