Hamilton urobil veľký krok. Budem vegán, prekvapil fanúšikov

Trojnásobný majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton sa rozhodol stať vegánom. Ako dôvody uviedol 32-ročný britský pilot stajne Mercedes lásku ku zvieratám, zdravie a ohľaduplnosť k životnému prostrediu.

19.09.2017 16:00
2016 TIME 100 Gala Foto: ,
Lewis Hamilton na archívnom zábere.
debata

„Aj tak som k tomu tak nejako smeroval, pretože som pred dvoma rokmi prestal jesť červené mäso,“ uviedol Hamilton pred nedeľňajšou Veľkou cenou Singapuru. „Tento rok som prestal jesť aj kuracinu, potom som sa k nej vrátil, ale teraz ju už znovu nejem. A skončil som aj s rybami, väčšinu roka som jedol už len bezmäsitú stravu,“ dodal.

Kým vegetariáni nejedia mäso, vegáni okrem toho vynechávajú ešte vajíčka alebo mliečne výrobky. „Posledné dva dni som jedol len rastlinnú stravu a bolo to super. Nemám pocit, že by mi niečo chýbalo,“ dodal. „Ale tu na pretkoch máme vlastného kuchára, takže uvidíme, ako to pôjde až budem doma. To bude skutočná skúška,“ vyhlásil Hamilton.

Pretekár tvrdí, že dúfa, že jeho rozhodnutie inšpiruje aj jeho fanúšikov. „Nechcem mať za desať-dvadsať rokov cukrovku alebo problémy so srdcom, ktoré máme v rodine. Alebo rakovinu, ktorú tiež máme v rodine,“ uviedol. „A keď oznámim, pre čo som sa rozhodol, možno tým motivujem aj nejakých ďalších ľudí,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #zdravie #Zvieratá #vegánstvo

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...