Vanessu Šarköziovú čaká veľká skúška! Ale strach nemá

Slovenská speváčka a herečka Vanessa Šarköziová je vnútorne stotožnená so svojou úlohou v pripravovanom muzikáli jej otca, Ernesta Šarköziho, Prekliatie.

27.09.2017 14:00
Vanessa Šarköziová Foto:
Herečka Vanessa Šarköziová.
debata

„V muzikáli som ešte žiadnu rolu nemala, iba v televízii, takže je to moja premiéra, ale cítim sa v tejto polohe veľmi dobre, v divadle je super kolektív a páči sa mi aj hudba v predstavení, a nie preto, že to napísal môj otec,“ zasmiala sa v rozhovore tmavovláska, ktorá v Prekliatí stvárni hlavnú postavu. „Zahrám si preklínačku. Tá postava ma veľmi baví, je taká temperamentná, takže sa na javisku vybúrim,“ priblížila.

V skutočnom živote by však nikoho neprekliala a takisto ani jej rodičia, Silvia a Ernest Šarköziovci. „My sme takí poverčiví a vieme, že pokiaľ niekto dáva zlú energiu, tak sa mu to všetko vráti naspäť. Toho sa bojíme, preto neželáme nikomu nič zlé, ani nepriateľom, nikomu,“ vysvetlila Silvia Šarközi.

Ernest si dokonca prekliatie okúsil na vlastnej koži. „Boj dobra so zlom je stále okolo nás a prekliatie sa, bohužiaľ, dotklo v živote aj mňa. Veľa rokov som tieto veci riešil, poznám ich veľmi dobre, aj som ich konzultoval s ľuďmi, ktorí im rozumejú a viem, ako to funguje. Ľuďom som chcel prostredníctvom tohto predstavenia ukázať, že to existuje a vyvarovať ich, aby len tak nevyslovovali zlé veci,“ priblížil známy hudobník svoju motiváciu k napísaniu predstavenia.

Okrem samotnej témy prekliatia sa v ňom venuje aj spoločenským témam, rasizmu a medziľudským vzťahom. „Ide tam o medziľudské vzťahy medzi Rómami samotnými a medzi bielymi samotnými a chceme poukázať aj na otázku rasizmu, no nie takého, že bieli sú rasisti voči Cigánom, ale naopak, Cigáni voči bielym. Tak to často býva a skoro nikde sa o tom nehovorí. No my o tom prehovoriť môžeme, lebo sa roky pohybujeme v obidvoch komunitách,“ poznamenal Šarközi.

Na pódiu sa počas predstavenia s Cigánskymi Diablami stretne dvanásť tanečníkov a piati speváci. „Už na tom pracujeme niekoľko mesiacov, máme nahraté všetky skladby, postúpili sme ich režisérovi Jarovi Moravčíkovi a účinkujúcim, aby si mohli naštudovať svoje party a podľa nahrávok trénovať svoje výstupy. Celok aj s tanečníkmi sme ešte nevideli, takže sme veľmi zvedaví. Pôjdeme v prípravách až do detailu. Celé to predstavenie bude o veľkej energii a bude z neho cítiť náš cigánsky temperament. Myslím, že si každý divák príde na svoje,“ povedal hudobník.

Prekliatie uvedú v Divadle Nová scéna do konca roka vo dvoch po sebe nasledujúcich premiérach. „Po Novom roku zároveň plánujeme s muzikálom vyraziť na veľké turné po celom Slovensku. My sme takto zvyknutí chodiť. S Carmen sme urobili po Slovensku asi sedemdesiat predstavení, spolu s vystúpeniami v divadle sme ju hrali vyše stokrát. Dúfame, že tentoraz budeme rovnako úspešní,“ uzavrel Šarközi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vanessa Šarköziová #prekliatie

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...