Zomrel Hugh Hefner - zakladateľ Playboya, ktorý miloval ženy

Zakladateľ časopisu Playboy Hugh Hefner zomrel v stredu vo veku 91 rokov, informovalo o tom vedenie magazínu.

28.09.2017 07:33
Holly Madison a Hugh Hefner Foto: ,
Hugh Hefner na zábere z roku 2008 so svojou vtedajšou partnerkou - playmate Holly Madison.
debata (3)

“Hugh M. Hefner, americký idol, ktorý v roku 1953 predstavil svetu časopis Playboy a vybudoval z neho jednu z najznámejších amerických značiek v dejinách, skonal dnes pokojne, prirodzenou smrťou vo svojom dome, The Playboy Mansion, obklopený svojimi milovanými," uviedol v stredu zástupca spoločnosti Playboy Enterprises vo vyhlásení pre médiá. Hefner bol tiež politickým aktivistom a filantropom.

Hugh Marston Hefner sa narodil 9. apríla 1926 v Chicagu. Na obálke prvého vydania Playboya, ktoré sa dostalo do predaja v decembri 1953, bola herečka Marilyn Monroe. Pre magazín neskôr pózovali aj Kim Basinger, Drew Barrymore, La Toya Jackson, Nancy Sinatra, Samantha Fox či Carnie Wilson. Svoje príspevky na jeho stránkach v minulosti zverejnili napríklad autori ako Ian Fleming, Vladimir Nabokov, Chuck Palahniuk alebo Haruki Murakami.

Časopis, ktorého náklad v prvom roku dosiahol 200-tisíc výtlačkov, v priebehu piatich rokov prekročil milión a v sedemdesiatych rokoch 20. storočia mal viac ako sedem miliónov čitateľov. V 21. storočí však náklad klesol na tri milióny.

Hefner riadil Playboy zo svojich víl, najprv zo Chicaga a neskôr z Los Angeles, a stal sa okázalým symbolom životného štýlu, ktorý propagoval. Celé desaťročia bol známy ako fajčí fajku oblečený v hodvábnom pyžame a župane, obklopený modelkami z Playboya a celebritami. Podľa vlastných tvrdení si užil sex s viac ako tisíc ženami, z ktorých mnohé sa objavili na stránkach jeho magazínu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Playboy #Hugh Hefner #Zakladateľ

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...