Škandál v Hollywoode! Ashley Judd obvinila slávneho muža z obťažovamia

Svetom filmového priemyslu otriasa nový škandál. Týka sa jedného z najslávnejších producentov Harveyho Weinsteina, ktorého obvinilo niekoľko žien zo sexuálneho obťažovania. Je medzi nimi aj známa herečka.

06.10.2017 15:15
Producent Harvey Weinstein na archívnom zábere. Foto: ,
Slávny producent Harvey Weinstein na archívnom zábere.
debata

Reč je o Ashley Juddovej, hviezde filmov ako Zberateľ bozkov či Frida, ktorá poskytla rozhovor novinám New York Times. V ňom tvrdí, že ju kedysi Weinstein pozval do hotela v Beverly Hills, kde ju čakal len v župane. Položil jej otázku, či by ho nechcela masírovať, alebo či sa nechce pozrieť na neho, keď sa bude sprchovať. „Ako sa dostať z izby čo najrýchlejšie bez toho, aby som nenapadla Harveyho Weinsteina,“ pýta sa v článku herečka.

Materiál New York Times však šokuje ešte viac – Judd totiž nie je jediná, ktorá má podobné skúsenosti. Ako sa ukázalo, v minulosti už slávny producent obťažoval niekoľko žien a s niekoľkými, ktoré ho chceli žalovať, sa dohodol mimosúdne. Prvý prípad siaha až do roku 1990, keď sa na mlčanlivosti dohodol so svojou bývalou asistentkou. Nasledovali ďalšie v rokoch 1997, o rok neskôr a potom v roku 2015. Vtedy Weinsteina žalovala nemenovaná modelka.

Herečka Ashley Judd na archívnom zábere. Foto: SITA/AP
Herečka Ashley Judd na archívnom zábere. Herečka Ashley Judd na archívnom zábere.

Mocný hollywoodsky producent svoju vinu nepopiera. V tlačovom vyhlásení pre médiá sa dokonca verejne ospravedlnil a uviedol, že sa pokúsi „vyrovnať s týmto problémom“ pravidelnou návštevou terapií.

„Veľmi rešpektujem všetky ženy a ľutujem, čo sa stalo. Dúfam, že moje činy budú hovoriť hlasnejšie než slová,“ komentoval ešte Weinstein. Zároveň však uviedol, že bude žalovať New York Times za falošný príbeh a pustil sa aj do Ashley Juddovej. Incident, o ktorom hovorí, sa mal udiať v roku 1997. Pre denník uviedla, že vtedy si povedala, že nikdy už nebude s Weinsteinom spolupracovať. Napriek tomu však v produkcii spoločnosti nakrútila v roku 2002 Frida a o sedem rokov neskôr film Crossing Over s Harrisonom Fordom. Podľa Weinsteina zmenila svoju verziu príbehu pre noviny a vymyslela si viaceré veci.

Aký vývoj nastane v celej kauze, sa nedá zatiaľ odhadnúť. Otázne je, či sa nájde viac obetí, ktoré budú ochotné hovoriť. Producentské štúdio The Weinstein Company patrí medzi najsilnejšie v krajine a má na konte množstvo úspešných, ba dokonca oscarových filmov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #škandál #Ashley Judd #obťažovanie #Harvey Weinstein

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...