Producenta Weinsteina, ktorý obťažoval ženy, vyhodila vlastná firma

Filmový producent Harvey Weinstein, ktorý čelí obvineniu zo sexuálneho obťažovania žien, neodišiel kvôli afére z vedenia svojej produkčnej firmy The Weinstein Company dobrovoľne.

09.10.2017 13:36
Slávny producent Harvey Weinstein na archívnom... Foto: ,
Slávny producent Harvey Weinstein na archívnom zábere.
debata

Podľa nedeľňajšieho vyhlásenia spoločnosti dostal s okamžitou platnosťou výpoveď. Jeden z najmocnejších mužov Hollywoodu podľa médií ženy sexuálne obťažoval dlhodobo. „Vo svetle nových informácií o nevhodnom správaní Harveyho Weinsteina, ktoré sa objavili v minulých dňoch, sa riaditelia The Weinstein Company rozhodli, že jeho pôsobenie v spoločnosti končí s okamžitou platnosťou,“ uvádza sa vo vyhlásení riadiaceho orgánu spoločnosti, ktorej členom je aj Weinsteinov brat Robert.

Rada riaditeľov vo vyhlásení odkazuje na správu denníku The New York Times z konca minulého týždňa, podľa ktorej sa Weinstein dopustil najmenej ôsmich prípadov sexuálneho útoku. Weinstein po zverejnení článku odišiel na dovolenku a rada riaditeľov oznámila, že jeho kauzu prejedná.

Sám Weinstein, ktorý je spoluzakladateľom produkčnej a distribučnej firmy Miramax, v reakcii na článok uviedol, že si uvedomuje, že jeho správanie v minulosti spôsobilo veľa bolesti a že sa za to ospravedlňuje. Každopádne sa však tiež vyjadril, že „dospieval v 60-tych a 70-tych rokoch, keď pravidlá správania boli iné“.

Pre Weinsteinovu firmu, ktorú v roku 2005 založil po odchode z Miramaxu a ktorá sa potýka s klesajúcim predajom, znamená jeho odchod veľkú ranu, napísal The New York Times. Jeho závratná kariéra, počas ktorej si pripísal viac ako 300 nominácií na Oscara, v uplynulých rokoch nabrala zostupnú tendenciu. Posledným oscarovým filmom, ktorého bol Weinstein producentom, je film Umelec (Artist) z roku 2011. Tohtoročná Tulipánová horúčka (Tulip Fever) je považovaná za veľmi slabú.

debata chyba
Viac na túto tému: #výpoveď #firma #obťažovanie #Harvey Weinstein

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...