Hollywoodska kráska preklína činy producenta, ktorý obťažoval ženy

Zo slávneho filmového producenta sa zo dňa na deň stala persona non grata. A najnovší terč hollywoodskych hviezd. Niekoľko slávnych mien už vyjadrilo pobúrenie a rozhorčenie nad jeho konaním.

10.10.2017 12:51
Herečka Jennifer Lawrence pózuje fotografom na... Foto: ,
Herečka Jennifer Lawrence na archívnom zábere.
debata (1)

V zozname tých, ktorí sa verejne vyjadrili a odsúdili konanie Harveyho Weinsteina – muža stojaceho za mocnou produkčnou spoločnosťou, ktorý mal počas uplynulých rokov obťažovať niekoľko desiatok žien – sa objavila napríklad Meryl Streep, Kate Winslet, George Clooney či Jennifer Lawrence.

Posledná menovaná s Weinsteinom spolupracovala na filme Silver Lining Playbook, za výkon v ktorom si odniesla aj sošku Oscara. „Pracovala som s Harveyom pred piatimi rokmi a nezažila som osobne žiaden prejavsexuálneho obťažovania. Rovnako som nevedela o obvineniach, ktoré voči nemu boli a sú vznesené. Takáto forma zneužívania je však neospravedlniteľná a znechucujúca,“ vyhlásila v stanovisku pre médiá Lawrence, ktorá vzdala hold ženám so skúsenosťou sexuálneho obťažovania mocným hollywoodskym mužom. „Chcem sa poďakovať za ich statočnosť, vďaka ktorej s celou vecou vyšli na verejnosť. Je to dôležitý krok,“ dodala ešte blondínka.

Zo sexuálneho obťažovania Weinsteina okrem spolupracovníčok či asistentiek obvinila aj herečka Ashley Judd. K incidentu malo dôjsť ešte koncom 90-tych rokov, keď si herečku zavolal producent do hotela. Premával sa pred ňou v župane, pod ktorým bol nahý a pýtal sa jej, či by ho nechcela masírovať alebo sa na neho pozerať pri sprchovaní. V minulosti už Weinstein údajne čelil obvineniam, vždy sa však s obeťami dohodol na mimosúdnom vyrovnaní.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Lawrence #hviezdy #odsúdenie #Harvey Weinstein #znechutenie

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...