Woody Allen je smutný z aféry Weinsteina. Bojí sa honu na čarodejnice

Americký filmár Woody Allen je smutný z aféry okolo filmového producenta Harveyho Weinsteina, ktorého obvinilo mnoho žien zo sexuálneho obťažovania a znásilnenia.

16.10.2017 12:20
Woody Allen Foto: ,
Režisér a herec Woody Allen na archívnom zábere.
debata

Allen dodal, že v minulosti síce niečo o Weinsteinovom správaní započul, ale nikdy to neboli „tieto strašné príbehy“, aké sa vyplavujú na povrch v súčasnosti.

V sobotu vylúčila americká Akadémia filmového umenia a vied, ktorá udeľuje Oscary. Allen povedal stanici BBC, že o obvineniach zo znásilnenia a sexuálnych útokov týkajúcich sa Weinsteina nikdy nepočul. „Nikto mi tieto strašné veci nepovedal. A nepovedal by, pretože sa o to nezaujímate, zaujímate sa o nakrúcanie filmov. Stále sa šíria rozličné klebety. Niektoré sa potom potvrdia a iné – a je ich veľa – sú len historky o tej a tej herečke a o tom a tom hercovi,“ vyhlásil.

„Celá záležitosť okolo Weinsteina je veľmi smutná pre všetkých, ktorých sa týka. Tragická pre tie úbohé ženy, smutná pre Harveyho. Víťazom nebude nikto, je to skrátka veľmi, veľmi smutné a tragické pre tie ženy, ktoré si všetkým museli prejsť,“ dodal.

Podľa Allena by to ale nemalo viesť k vyvolaniu atmosféry honu na čarodejnice, keď „každý muž, ktorý v kancelárii mrkne na ženu, bude musieť volať právnika, aby sa bránil“ obvineniu.

Medzi ľuďmi, ktorí boli zapojení do vyšetrovania Weinsteinovej aféry, je podľa BBC aj Allenov syn Ronan Farrow. Ten vraj hovoril s 13 ženami, ktoré sa sťažovali na Weinsteinovo obťažovanie. Producent však tvrdí, že mal sex so ženami len s ich dovolením. Allen s Weinsteinom spolupracoval na niekoľkých filmoch, k nim patrí napríklad Mocná Afrodité nominovaná na Oscara za scenár.

Allen sám čelil obvineniu zo zneužitia adoptovanej dcéry, čo ale popiera. Obvinili ho na začiatku 90-tych rokov po rozchode s Miou Farrowovou. Známa herečka totiž zistila, že Allen má milostný pomer s ich adoptívnou dcérou Sun-ji. Farrow ho potom obvinila z obťažovania aj ich ďalšej adoptívnej dcéry. Hoci sa to nikdy nepreukázalo, dieťa zveril súd do opatery matky. V roku 1997 sa Allen so Sun-Ji, ktorá je od neho mladšia o 35 rokov, oženil.

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #kauza #Woody Allen #sexuálne obťažovanie #Harvey Weinstein

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....