Švormová je ženou bez veku, tak ako Angelika, ktorej prepožičala hlas

Česká herečka Libuše Švormová (82) prvý raz nadobovala Michele Mercierovú v roku 1968. A podobne ako francúzska hviezda, aj ona je ženou bez veku.

18.10.2017 00:00
debata

Libuše Švormová sa divákom prihovárala a stále prihovára hlasom filmovej Angeliky dodnes. Práve ona prepožičala v roku 1968 hlas herečke Michèle Mercierovej, slávnej predstaviteľke krásnej markízy, kedy sa k českým a slovenským divákom dostal prvý diel filmu. Ten vo Francúzsku vznikol v roku 1964.

Libuše Švormová (82)  a Kristýna Leichtová... Foto: Profimedia
Libuše Švormová, Kristýna Leichtová Libuše Švormová (82) a Kristýna Leichtová (vpravo) počas krstu knihy Ohnivé kuře.

82-ročná Švormová sa pýši nielen výnimočným hlasom, ale aj hereckým umením. Od roku 1959, kedy sa prvý raz dostala pred kamery, natočila desiatky televíznych filmov či seriálov. A na svoje umenie sa spolieha dodnes. Aktuálne ju možno vidieť v seriáli televízie Prima Ohnivé kura. A práve na krste knihy seriálových receptov sa objavila aj usmiata Švormová. 82-ročná herečka sa pred fotoobjektívmi zvŕtala spolu s mladšími kolegyňami, spoločnosť jej robila aj herečka Kristýna Leichtová. A kto si Švormovú pamätá zo seriálov Život na zámku (1995) či Poisťovňa šťastia (2004) musí uznať, že sa zmenila len minimálne. A pritom roky pred kamerami ubiehajú priam šialeným tempom.

Michele Mercier (78), predstaviteľka Angeliky,... Foto: Profimedia
Michele Mercier Michele Mercier (78), predstaviteľka Angeliky, a návrhár Patrice Papa na snímke z roku 2015.

Výborne vyzerajúca osemdesiatnička Švormová je vo forme, po svojom boku má o 18 rokov mladšieho manžela, Jana Pateru. „Áno“ mu povedala už v osemdesiatych rokoch a žijú spolu dodnes. Aj spokojný vzťah je tak zrejme podpísaný pod vzhľad herečky s nezameniteľným hlasom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelika #Libuše Švormová #Ohnivé kura

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...