Hviezda filmu 12 rokov otrokom mieri k réžii. Chystá debut

Anglický herec Chiwetel Ejiofor pripravuje svoj režisérsky debut.

21.10.2017 15:05
Herec Chiwetel Ejiofor a jeho priateľka Sari... Foto: ,
Herec Chiwetel Ejiofor a jeho priateľka Sari Mercer.
debata

Bude ním filmová adaptácia autobiografie The Boy Who Harnessed the Wind od Williama Kamkwambu. Ten ako 13-ročný chudobný chlapec pomohol svojej dedine tým, že z odpadu postavil veterný mlyn a zachránil ju tak od hladomoru. Rodák z Londýna si v snímke aj zahrá, pričom stvárni Williamovho otca Trywella. V úlohe titulného hrdinu sa predstaví Maxwell Simba. Snímku, v ktorej si zahrajú aj Lily Banda, Noma Dumezweni, Aissa Maiga, Joseph Marcell a Lemogang Tsipa, štyridsaťročný umelec nakrúca v Malawi.

„Williamov príbeh predstavuje to, čo musí byť budúcnosťou krajín ako je Malawi: rozvíjajúcich sa krajín, prekypujúcich krásou. Krajín s potenciálom, ktoré jednoducho potrebujú prístup k príležitostiam, aby sa mohli naplno prejaviť. Williamova rozhodnosť a vynaliezavosť vytvorili niečo, čo neznamenalo len koniec ‚sezóny hladu‘ pre jeho komunitu, ale katapultovalo ho to do budúcnosti, v ktorej mohol realizovať všetok svoj potenciál,“ vyjadril sa Ejiofor o svojej inšpirácii. „Chcem, aby tento film umožnil ľuďom vidieť, že Malawi a svet budú lepšími vďaka všetkému, čo sú William a jemu podobní schopní vytvoriť, keď majú možnosť,“ dodal.

Projekt vznikne s finančnou podporou spoločností Participant Media, BBC Films, BFI, Head Gear, Econet a LipSync. Producentmi snímky budú Andrea Calderwood, Gail Egan, výkonnými producentmi zase Jeff Skoll, Jonathan King, Joe Oppenheimer, Natascha Wharton, autor spomínanej knihy Kamkwamba a jej spoluator Bryan Mealer.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #debut #réžia #Chiwetel Ejiofor

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...