Pretty Woman oslavuje 50! S troma deťmi a jedným Oscarom

Diva s najkrajším úsmevom Hollywoodu a svojho času jedna z najlepšie zarábajúcich herečiek. Oscarová Julia Roberts alias Pretty Woman oslavuje 28. októbra päťdesiatku.

28.10.2017 00:00
Julia Roberts Foto: ,
Julia Roberts oslavuje 28. októbra okrúhle jubileum.
debata (5)

Na Oscara bola nominovaná za filmy Oceľové magnólie, Pretty Woman, Erin Brockovichová a za vedľajšiu úlohu v adaptácii divadelnej hry Stratení v Oklahome – Blízko od seba. Aj keď stvárnila jednu z vedľajších postáv, v psychologickej dráme o rozpadajúcich sa rodinných vzťahoch presvedčila o tom, že nie je len diva s najkrajším úsmevom Hollywoodu, ale vyzretá herečka.

Akademici ju zatiaľ ocenili raz, v roku 2000 za stvárnenie hlavnej hrdinky v životopisnej dráme Erin Brockovichová v réžii Stevena Soderbergha. Okrem množstva cien, ktoré za film pozbierala, zlomila hollywoodsky rekord ako najlepšie zaplatená herečka. V snímke stvárnila slobodnú matku troch detí bojujúcu proti veľkej firme, ktorá znečisťuje životné prostredie a poškodzuje zdravie obyvateľov.

Herečka Julia Roberts. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Julia Roberts Herečka Julia Roberts.

Julia vyrastala v Atlante s dvomi súrodencami. Ich rodičia Walter a Betty Robertsovci tu viedli herecký workshop a po rozvode v roku 1972 si deti rozdelili, Juliin starší brat Eric zostal s otcom a o dcéry sa starala matka. V období dospievania bola skôr škaredé káčatko, spolužiaci sa jej posmievali pre silné okuliare a veľké ústa a strojček na zuby. Po strednej škole sa so súrodencami presťahovala do New Yorku, kde najprv skúšala šťastie ako modelka, a ostrieľanejší Eric jej vybavil malú rolu v seriáli Blood Red (Červené ako krv). Všetci traja súrodenci navštevovali hereckú školu a ako „naozajstná“ herečka debutovala v roku 1986 v seriáli Crime Story. Julia s bratom Ericom dnes nemajú dobrý vzťah.

Už po prvej filmovej skúsenosti v komédii Mystic Pizza, kde hrala čašníčku, sa jej tvár javila ľuďom povedomá a Julia rozdala prvé autogramy. „Začala som ako Julia, sestra Erica Robertsa, potom som bola Julia Mystic Pizza Roberts. Takže byť zaškatuľkovaná ako Pretty Women nebol najhorší moment môjho života,“ žartovala v jednom z rozhovorov.

V romantickej komédii Nothing Hill, vychádzajúcej zo shakespearovskej zakázanej lásky milencov z rôznych svetov, stvárnila filmovú hviezdu, do ktorej sa zamiluje obyčajný chlapec, kníhkupec William. S Hughom Grantom tu vytvorili jednu z najikonickejších dvojíc moderného Hollywoodu. Julia Roberts pôsobí aj napriek kráse pozemsky, ženy sa s ňou stotožňujú a muži by chceli mať jej žiarivý úsmev doma.

Herečka Julia Roberts na podujatí The Film...
Julia Roberts a Javier Bardem stvárnili vo...
+6Herečka Julia Roberts na premiére filmu Jesť,...

V krimikomédii Mexičan jej to pristalo s hereckým kolegom Bradom Pittom a v adaptácii bestselleru o hľadaní samého seba Jedz, modli sa a miluj splnila posledné „zadanie“ scenára so španielskym sexsymbolom Javierom Bardenom.

Julia Roberts je obľúbeným terčom paparazzov, prenasledovali ju najmä v období, keď sa zamilovala do zadaného kameramana Daniela Modera, za ktorého sa neskôr vydala. Jej tvár pozná každý a, prirodzene, najviac by si priala zažiť anonymitu. Novinárov už dnes našťastie nebaví špekulovať o jej súkromí. "Každý chce vedieť, aké triky používam a čo robím dvadsaťštyri hodín denne, môj život je však úplne obyčajný,” hovorí herečka s nadhľadom.

3-krát Julia Roberts

  • S druhým manželom Danielom Moderom majú tri deti, ktoré vraj vychováva „nemoderne“ prísne.
  • Herectvu sa venujú aj jej dvaja súrodenci.
  • Hugh Grant si počas natáčania filmu Nothing Hill robil posmešky z jej „veľkých úst“.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Julia Roberts #Päťdesiat #Pretty Woman

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....