Vianoce majú pestrú škálu emócií. Bílá ich odhaľuje na novom albume

Česká speváčka Lucie Bílá po siedmich rokoch vydáva nový vianočný album s príznačným názvom Bílé Vánoce II.

28.10.2017 15:00
Lucie Bílá a Petr Malásek Foto:
Speváčka Lucie Bílá a Petr Malásek spoločne pri nahrávaní vianočného albumu.
debata

Nahrávka prináša spolu trinásť noviniek vrátane prekvapivého autorského spojenia s pesničkárkou Radůzou, ktorá skladby pretextovala do češtiny.

„Keď som vydala prvý vianočný album, vedela som, že nebude posledný. Práve teraz je tá pravá chvíľa pre druhý, sviatočný a novinkový… S Petrom Maláskom sme nahrali trinásť nádherných vianočných pesničiek… A ja sa už nemôžem dočkať, až sa všetky rozletia do sveta,“ povedala Bílá.

Petr Malásek, ktorý je hudobným dramaturgom albumu, sa na štúdiovke podieľal tiež ako autor. Z jeho dielne pochádza skladba Řekněte dětem, ktorá album uzatvára. „K Vianociam patrí široká škála emócií: od čistej rozosmiatej radosti cez starosti s prípravami, určité bilancovanie, až po smútok a spomienky na blízkych, ktorí ich už nemôžu tráviť s nami… Toto všetko sme sa snažili zachytiť na novom albume – preniknúť životu trochu viac "na zúbok“ a vystihnúť farebnosť nálad, ktoré so sebou tieto sviatky nesú. Skvelé texty pesničkárky Radůzy a textára Václava Koptu nám v tom boli vynikajúcimi pomocníkmi a nič z toho by nefungovalo, nebyť fantastického výkonu Lucie, ktorá opäť ukázala, že na poli emócií a hlasovej mágie bude ťažko hľadať konkurenciu," poznamenal Malásek, s ktorého skupinou sa Bílá od 28. novembra predstaví v Česku i na Slovensku s koncertným programom Bílé Vánoce II.

Sériu slovenských vystúpení odštartuje 4. decembra v Trenčíne a postupne zaspieva aj v Košiciach, Banskej Bystrici, Leviciach, Spišskej Novej Vsi, Žiline, Partizánskom a Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #album #Lucie Bílá #Vianoce #Petr Malásek

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...