Rekord! Hodinky Paula Newmana vydražili za takmer 18 miliónov

V newyorskom aukčnom dome Phillips vo štvrtok vydražili za rekordných 17,8 milióna dolárov (v prepočte približne 15,3 milióna eur) hodinky, ktoré patrili americkému hercovi, režisérovi a automobilovému pretekárovi Paulovi Newmanovi.

29.10.2017 15:45
Paul Newman Foto: ,
Paul Newman na zábere z roku 1999.
debata

Cosmograph Daytona značky Rolex sa tak stali najdrahšími hodinkami, ktoré sa kedy predali na aukcii. V cene tak prekonali hodinky z roku 1954, ktoré patrili poslednému vietnamskému cisárovi a vlani ich predali za päť miliónov dolárov. Nový majiteľ Newmanových hodiniek si nežiadal byť menovaný.

Hodinky, ktoré svojho času stáli 300 dolárov, majú ciferníky s bielymi číslicami v štýle Art Deco a sú jednými zo štyritisíc kusov na svete, ktoré spoločnosť v takomto prevedení vyrobila. Newman ich dostal od svojej manželky, herečky Joanne Woodward koncom 60. rokov minulého storočia, keď začal s pretekaním a je na nich vyrytý nápis „Jazdi opatrne“.

On ich v roku 1984 za pomoc s prestavbou domčeka na strome v ich rodinnom sídle vo Westporte v štáte Connecticut daroval bývalému priateľovi jeho dcéry Nell Jamesovi Coxovi, ktorý sa ich rozhodol predať. Časť z výnosu poputuje na charitatívne účely do Nell Newman Foundation, ktorú spomínaná Newmanova dcéra založila a Cox v nej pôsobí ako pokladník.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #rekord #hodinky #Paul Newman

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...