Kevina Spaceyho obvinil z pokusu o obťažovanie ďalší herec

Chytal každého, kto upútal jeho pozornosť, tvrdí o Kevinovi Spaceym menej známy mexický herec Roberto Cavazos.

01.11.2017 18:00
Kevin Spacey Foto: ,
Herec Kevin Spacey na zábere z roku 2017.
debata

Po tom, ako Spaceyho obvinil Anthony Rapp, že ho sexuálne obťažoval ešte v 80-tych rokoch ako 14-ročného tínedžera, sa pridal aj menej známy mexický herec Roberto Cavazos. Ten tvrdí, že sa ho Spacey pokúšal obťažovať v londýnskom divadle Old Vic, ktorému šéfoval.

Kedy k týmto udalostiam došlo, to herec neuviedol. Spacey bol však umeleckým vedúcim divadla v rokoch 2004 až 2015 a Cavazos v ňom hral v rokoch 2008 až 2010.

„Tí z nás, ktorí boli okolo neho v divadle Old Vic v Londýne, vedia, že v najbližších dňoch a týždňoch sa ozve oveľa viac ľudí. Bolo to pre tohto chlapíka pomerne typické, keď bol v bare svojho divadla, chytal každého, kto upútal jeho pozornosť,“ napísal Cavazos na Facebook. „Ja som bol proti, ale poznám ľudí, ktorí sa báli to ukončiť,“ dodal mexický herec.

Spacey na obvinenie zo strany Cavazosa zatiaľ nereagoval. V súvislosti s obvinením zo strany Rappa vydal v pondelok stanovisko, v ktorom sa tomuto hercovi ospravedlnil, a zároveň vyhlásil, že je gej. „Môžem čestne vyhlásiť, že si na ten incident nespomínam, stalo sa to pred viac ako tridsiatimi rokmi. Ale ak som sa správal tak, ako to opísal, dlhujem mu úprimné ospravedlnenie za naozaj nevhodné správanie pod vplyvom alkoholu,“ napísal Spacey.

„Tí, ktorí ma dôverne poznajú, vedia, že som mal vzťahy s mužmi aj so ženami. Miloval som a mal som milostné vzťahy s mužmi a teraz som si vybral, že budem žiť ako gej. Chcem sa s tým vyrovnať čestne a úprimne,“ uviedol ďalej Spacey na Twitteri.

Z prostredia LGBTI komunity sa ozvali hlasy, že herec si zvolil veľmi nešťastný okamih na svoj „coming out“. Na niektorých ľudí totiž môže jeho vyhlásenie pôsobiť dojmom, ako keby homosexualita a sexuálne obťažovanie mali nejako súvisieť.

Kevin Spacey má na konte dve ceny americkej Akadémie filmových umení a vied. V kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe ho ocenili za kriminálny triler Zvyčajní podozriví (1995) a v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe za drámu Americká krása (1999). Známy je aj z filmov Smrtiaca epidémia (1995), Sedem (1995), L. A. – Utajené skutočnosti (1997), Vyjednávač (1998), Svet podľa Prota (2001), Pobrežné správy (2001), Život Davida Galea (2003), Superman sa vracia (2006), Muži, čo čumia na kozy (2009), Šéfovia na zabitie (2011) alebo Šéfovia na zabitie 2 (2014). Od roku 2013 účinkuje v seriáli Dom z kariet, vďaka ktorému získal v roku 2015 svoj prvý Zlatý glóbus a v rokoch 2015 a 2016 tiež dve Screen Actors Guild Awards. Pôsobil ako umelecký riaditeľ londýnskeho divadla The Old Vic. Za prínos britskému divadlu mu predvlani udelili špeciálnu divadelnú cenu Laurencea Oliviera.

debata chyba
Viac na túto tému: #obťažovanie #Kevin Spacey

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...