Kráska z Čiernej labute dostala židovskú Nobelovku! A milión k tomu

Izraelskú Genesis Prize 2018 získala oscarová herečka Natalie Portman.

08.11.2017 13:00
debata

Ocenenie, známe aj ako židovská Nobelova cena, jej udelili za angažovanosť v spoločenských problémoch a hlbokú oddanosť židovským a izraelským koreňom. Cenu dotovanú sumou jeden milión dolárov (v prepočte približne 863-tisíc eur) udeľuje izraelská nadácia Genesis Prize každoročne jednej osobnosti, ktorú pre jej profesionálne úspechy a reprezentovanie židovských hodnôt považujú za inšpiráciu pre ďalšie generácie Židov.

Natalie Portman v reakcii na získanie ocenenia uviedla: „Som hrdá na svoje izraelské korene a židovský pôvod. Tvoria dôležitú časť mojej osobnosti.“ Peniaze plánuje použiť na zlepšenie života žien v Izraeli i mimo neho, podporu vzdelávania, hospodársky pokrok, zdravie a politickú angažovanosť.

Genesis Prize udeľujú od roku 2014. Natalie Portman je jej piatou držiteľkou a prvou ocenenou ženou. Vyznamenanie by jej mal v júni budúceho roku v Jeruzaleme odovzdať izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Predchádzajúcimi víťazmi sú bývalý primátor mesta New York Michael Bloomberg, režisér a herec Michael Douglas, huslista Jicchak Perlman a sochár Anish Kapoor.

debata chyba
Viac na túto tému: #ocenenie #Natalie Portman #židovská kultúra #Genesis

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...