Za desať rokov som sa strašne zmenila, hovorí úprimne Ewa Farna

Česká speváčka poľského pôvodu Ewa Farna odohrá 29. novembra koncert v bratislavskom Ateliéri Babylon.

10.11.2017 08:40
debata
Ewa Farna Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Ewa Farna Ewa Farna

Ako jej predskokan vystúpi český pesničkár Thom Artway. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na českého speváka Davida Stypku, ktorý s Ewou predvedie spoločný duet, Dobré ráno, milá.

Na Slovensko sa 24-ročná rodáčka z Třinca vracia po dlhých rokoch. „Od čias SuperStar som sa síce na Slovensku objavovala, nie však koncertne s celou kapelou. Strašne sa na to teším, lebo je pravda, že na moje koncerty v Poľsku a Česku často chodia aj fanúšikovia zo Slovenska a teraz po dlhej dobe prídem ja za nimi. Pripravili sme pre fanúšikov dlhší set, okrem singlov zahráme aj skladby, ktoré normálne nehrávame. A keďže nie sme tentoraz obmedzení hodinovým vystúpením, tak sa s fanúšikmi aj viac porozprávam, aby si to naozaj užili, lebo ktovie kedy sa zase stretneme,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

Okrem príprav blížiaceho sa koncertu, sa Farna v súčasnosti venuje i ďalším aktivitám. Minulý týždeň zverejnila vianočný singel Vánoce na míru a v pondelok uzrel svetlo sveta dokument Neznámá Známá o jej desaťročnom pôsobení na hudobnej scéne. „Ten film je o mojom prerode z dievčaťa na ženu, o tom, ako som sa cítila ako dieťa v dospelom svete, aké tlaky som pociťovala… Je o veciach, o ktorých normálne nezvyknem hovoriť a ktoré vyžadujú kontext,“ priblížila speváčka.

„Podľa mňa som sa za tých desať rokov na scéne strašne zmenila, no myslím, že za taký čas sa každý človek zmení, bez ohľadu na profesiu. Najprv ste dieťa, potom ste tínedžerka, čerstvá osemnástka… Keby som mapovala desať rokov od tridsiatky do štyridsiatky, tak by som to možno tak neprežívala a nerobila by som z toho také haló, no tých desať rokov od mojich dvanástich do dvadsiatich dvoch bolo pre mňa veľmi intenzívnych. Veľa vecí sa zmenilo, ja som sa zmenila z dievčaťa na ženu. Ten proces som asi dodnes nestihla celkom stráviť. Myslím, že to môže byť pre divákov všeobecne zaujímavé, a nielen pre mojich fanúšikov. Ide tam síce do veľkej miery aj o hudbu, ale nie primárne. Vo filme približujem predovšetkým svoj svet, hovorím, o čom je moja práca a podobne. Mnohí ľudia totiž nevidia, čo všetko sa skrýva za tým, že spevák cez víkend vystúpi na pódium,“ poznamenala.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #film #Ewa Farna

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...