Aj komik Louis C.K. vraj sexuálne obťažoval. Už ho obvinilo päť žien!

Americký komik, herec, televízny a filmový tvorca Louis C.K. je ďalšou osobnosťou zábavného priemyslu, ktorá čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania.

10.11.2017 14:12
debata (2)
Komik a herec Louis C.K. na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Komik a herec Louis C.K. na archívnom zábere. Komik a herec Louis C.K. na archívnom zábere.

Proti 50-ročnému rodákovi z Washingtonu D.C. sa pre denník New York Times vyslovilo päť žien, ktoré tvrdia, že sa pred nimi a počas telefonátu fyzicky uspokojoval alebo sa o to pokúšal.

Komičky Dana Min Goodman a Julia Wolov pre denník uviedli, že sa herec pred nimi ukájal v roku 2002 počas komediálneho festivalu v americkom Aspene, v prípade ich kolegyne Abby Schachner tak robil v roku 2003 počas telefonátu. Komičke Rebecce Corry zase o dva roky neskôr robil návrhy, aby sa naňho pri masturbovaní pozerala v jej šatni. Obaja v tom čase pracovali na televíznom pilote, ktorý produkovali Courteney Cox a David Arquette. Tí jej tvrdenia denníku potvrdili.

Piata údajná obeť o skúsenosti s Louisom C.K hovorila pod podmienkou anonymity, a vyjadrila sa, že ju obťažoval koncom 90. rokov minulého storočia, keď obaja pracovali na The Chris Rock Show (1997 – 2000). Aj v tomto prípade jej vraj robil návrhy, aby sa na neho pri ukájaní pozerala a ona sa podvolila aj napriek tomu, že vedela, že to nebolo správne. „Zneužil svoju moc,“ vyjadrila sa.

Komik sa k obvineniam zatiaľ nevyjadril, podľa jedného z jeho zástupcov tak urobí v nadchádzajúcich dňoch. V súvislosti s obvineniami distribučná spoločnosť Orchard zrušila newyorskú premiéru jeho snímky I Love You, Daddy a jej uvedenie na trh s ohľadom na situáciu zvažuje. Po zverejnení textu v New York Times tiež zrušili jeho vystúpenie v relácii The Late Show With Stephen Colbert (2015) a televízia HBO s ním ukončila spoluprácu v rámci charitatívneho projektu Night of Too Many Stars: America Unites for Autism Programs. HBO okrem toho stiahla zo svojej služby na požiadanie všetky jeho projekty.

Obvinenia proti Louisovi C.K. vzniesli v čase, keď svetovým zábavným priemyslom otriasajú početné sťažnosti voči viacerým osobnostiam vrátane producenta Harveyho Weinsteina, režiséra Jamesa Tobacka či hercov Kevina Spaceyho, Roberta Kneppera alebo Stevena Seagala.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #obete #priznanie #komik #sexuálne obťažovanie #Louis C.K.

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...