Priznal všetko! Komik Louis C.K. sa ukájal pred ženami, teraz bude pykať

Americký komik, herec, televízny a filmový tvorca Louis C.K., ktorého obvinilo zo sexuálneho obťažovania päť žien, sa v piatok k tomuto správaniu priznal. Vo vyhlásení zároveň vyjadril poľutovanie nad nezodpovedným využívaním svojho vplyvu.

12.11.2017 00:00
Komik a herec Louis C.K. na archívnom zábere. Foto: ,
Komik a herec Louis C.K. na archívnom zábere.
debata (4)

„Nie je na tom nič, čo by som si odpustil. Musím sa zmieriť s tým, kto som, čo je však nič oproti tomu, čo som spôsobil im," napísal 50-ročný rodák z Washingtonu D.C. a zároveň sa ospravedlnil kolegom a kolegyniam z viacerých projektov, na ktorých pracoval, svojej rodine, deťom, priateľom i manažérovi.

Vyhlásenie, ktoré má 438 slov, komik zakončil tým, že prestane rozprávať a stiahne sa z verejného života. „Ustúpim bokom a budem dlho počúvať," uviedol.

Obvinenia žien, ktoré vypovedali, že sa pred nimi a počas telefonátu sexuálne uspokojoval alebo sa o to pokúšal, publikoval denník New York Times.

V súvislosti s tým distribučná spoločnosť Orchard zrušila uvedenie jeho snímky I Love You, Daddy, zrušili tiež jeho vystúpenie v relácii The Late Show With Stephen Colbert (2015) a televízia HBO ho vystrihla z charitatívneho projektu Night of Too Many Stars: America Unites for Autism Programs. HBO okrem toho stiahla všetky jeho projekty zo svojej služby na požiadanie.

V piatok tiež spoločnosť Netflix oznámila, že nebude produkovať komikov druhý standupový špeciál. K reakciám sa pridali aj spoločnosti FX Networks a FX Productions, ktoré oznámili, že s ním ukončujú spoluprácu, rušia zmluvu s jeho produkčnou spoločnosťou a odvolávajú ho z postu výkonného producenta štyroch šou, na ktorých s nimi pracoval.

Ukončenie spolupráce s komikom oznámili aj Universal Pictures a Illumination Entertainment v súvislosti s pokračovaním animovanej komédie Tajný život maznáčikov (2016), v ktorej prepožičal hlas psovi Maxovi. Odišla od neho aj jeho hovorkyňa.

Obvinenia proti Louisovi C.K. vzniesli v čase, keď svetovým zábavným priemyslom otriasajú početné sťažnosti voči viacerým osobnostiam vrátane producenta Harveyho Weinsteina, režiséra Jamesa Tobacka či hercov Kevina Spaceyho, Roberta Kneppera alebo Stevena Seagala.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #priznanie #masturbácia #sexuálne obťažovanie #Louis C.K.

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...