Lollobrigida o sexuálnej agresii: Treba ju oznámiť hneď, nie po rokoch

Talianska herečka Gina Lollobrigida v televíznej talk-šou uviedla, že sa stala dvakrát obeťou sexuálneho násilia.

12.11.2017 00:00
Gina Lollobrigida Foto: ,
Gina Lollobrigida pri oslavách svojej deväťdesiatky v uliciach Ríma.
debata (5)

Deväťdesiatročná herečka, ktorá bola jedného času považovaná za najkrajšiu ženu sveta, podľa agentúry AFP dodala, že je nutné „zobrať odvahu a vec oznámiť ihneď a nie až po rokoch“.

„Pripadá mi, že hovoriť o tom teraz sa akosi rovná nutkaniu na seba upútať pozornosť,“ komentovala herečka vlnu obvinení zo sexuálneho obťažovania, ktorú spustil hollywoodsky škandál spojený s filmovým producentom Harveym Weinsteinom.

„Je nutné vziať odvahu a povedať to hneď, ale ani ja som ju v sebe nenašla. Mlčala som, nič som nepovedala,“ dodala Mona Lisa 20. storočia, ako kedysi Lollobrigidu prezývali. Stroho a s dôstojnosťou vysvetlila, že počas života bola dvakrát vystavená „dosť vážnemu“ sexuálnemu násiliu. Identitu agresorov neodhalila, uviedla len, že jeden z nich bol Talian a druhý cudzinec.

„Prvýkrát som bola ešte nevinná, o láske som nič nevedela, ničomu som nerozumela. Takže to bolo vážne. A jednalo sa o dosť známu osobnosť. Mala som vtedy 19 rokov, chodila som ešte na gymnázium,“ povedala herečka. Druhý prípad nechcela nijako priblížiť. Uviedla akurát, že sa odohral až po jej svadbe s lekárom Milkom Skofičom, ktorého si vzala v roku 1949.

„Sexuálna agresia, pokiaľ dôjde k niečomu vážnejšiemu, v človeku zostane a poznamená jeho povahu. Je to niečo, čoho sa nedá úplne zbaviť. Tá skúsenosť zostáva vo vnútri. Hrozivá spomienka určuje všetko ďalšie jednanie obete,“ dodala herečka.

Luigina Lollobrigida sa narodila v malom talianskom mestečku Subiaco, detstvo strávila behaním po horách. Keď sa rodina presťahovala do Ríma, začala obchádzať súťaže krásy a okrem iného vyhrala v súťaži Miss Rím a vo veku dvadsať rokov sa stala Miss Talianska. Stala sa z nej modelka a následne herečka.

Jej najslávnejšie filmy sú napríklad Krásky noci, Fanfán Tulipán, Chlieb, láska a fantázia či Zvonár u Matky Božej.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #násilie #Pravda #zivot #skúsenosť #sexuálne obťažovanie #Gina Lollobrigida

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...