Sto rokov! Presne za taký čas zaznie nová pieseň od Pharrella

Americký spevák Pharrell Williams v novej piesni varuje pred klimatickými zmenami, verejnosť však skladbu bude počuť prvýkrát až za sto rokov.

16.11.2017 14:01
Pharrell Williams a jeho manželka Helen Lasichanh. Foto: ,
Raper a producent Pharrell Williams a jeho manželka Helen Lasichanh.
debata

Spevák svoj projekt predstavil v spolupráci s firmou Louis XIII v Šanghaji, kde pieseň zaznela pre uzatvorenú spoločnosť predtým, než ju uložili do špeciálneho trezoru. Tento umelecký projekt navždy zanikne v prípade, že globálne otepľovanie nezastavíme, hovorí Williams v propagačnom vi­deu.

Cenami ovenčený muzikant nazval skladbu s názvom 100 Years (100 rokov) ako sarkastickú pohľadnicu ľuďom, ktorí si hovoria vedci a politici a venuje ju všetkým, ktorí existenciu klimatických zmien popierajú.

„Hovoril som si, že budem provokovať všetkých tých pseudovedcov, ktorým nezáleží na ekosystéme,“ cituje AP speváka.

Jediná nahrávka piesne, ktorá je momentálne uložená v špeciálnom sejfe, bola zaznamenaná na jedinečnej platni vyrobenej spoločnosť Louis XIII. „Pokiaľ si ľudia v roku 2117 moju pieseň naozaj vypočujú, bude to znamenať, že sa niečo urobilo správne,“ dodal Williams.

Firma Louis XIII už skôr spolupracovala na filmovom projekte 100 rokov – film, ktorý nikdy neuvidíte. Snímku, v ktorej hrá John Malkovich, tiež uložili do špeciálneho trezoru a má mať premiéru v roku 2115.

debata chyba
Viac na túto tému: #budúcnosť #pieseň #globálne otepľovanie #Pharrell Williams #roky #sto

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....