Zomrel slávny dizajnér Alaïa. Obliekal Kurkovú, Lady Gaga aj Obamovú

Parížsky módny dizajnér Azzedine Alaïa zomrel vo veku 77 rokov. Oznámila to agentúra AFP s odvolaním sa na združenie vysokej módy (haute couture), v ktorom bol tuniský rodák popredným predstaviteľom.

18.11.2017 17:29
Dizajnér Azzedine Alaia na archívnom zábere. Foto: ,
Dizajnér Azzedine Alaia na archívnom zábere.
debata (2)

Azzedine Alaïa, ktorého preslávili nadčasové róby zvýrazňujúce ženskosť, prerazil vo svete špičkovej módy v 80-tych rokoch. Celkom netypicky organizoval svoje prehliadky podľa vlastného uváženia, aby sa vyhol zbesilosti týždňov módy.

Pred rokmi náklonnosť ku klasickej, nadčasovej móde, ktorá nepodlieha sezónnym trendom, vyjadrila česká topmodelka Karolína Kurková, ktorá v tom čase najradšej nosila práve čierne šaty od parížskeho dizajnéra Alaïu. „Cez deň si ku nim môžem vziať vysoké topánky alebo baleríny a večer sexy lodičky na vysokom podpätku,“ uviedla Kurková pre denník Berliner Morgenpost.

Speváčka Lady Gaga v róbe od Azzedina Alaiu.
Herečka Scarlett Johansson v kreácii Azzedine...
+13Ruská modelka Irina Shayk v kreácii Azzedine...

Predvlani bola na Oscaroch v kombinácii bielej a striebornej neprehliadnuteľná tiež speváčka Lady Gaga. Šaty s bohato naberanou sukňou, ktoré vytvoril parížsky velikán, ale doplnila jasno červenými rukavicami, ktoré by sa podľa niektorých komentátorov hodili skôr na umývanie riadu.

Prvá dáma USA Michelle Obama v českej metropole v roku 2009 stavila na jednoduchú čiernobielu variáciu, ktorej však nechýbal dôvtip. Na Pražskom hrade sa objavila v čiernej sukni, ku ktorej si obliekla bielu prepásanú blúzku a model doplnila dlhým čiernym svetrom od Alaïu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #dizajnér #Azzedine Alaïa

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....