Herec Schweiger vyhral súd. Toto veru jeho odporkyňu nepotešilo!

Nemecký herec Til Schweiger vyhral súd kvôli príspevku na Facebooku, v ktorom zverjnil súkormnú správu aj meno a fotku jej autorky.

24.11.2017 11:53
Herec Til Schweiger na archívnom zábere z roku... Foto: ,
Herec Til Schweiger na archívnom zábere z roku 2015.
debata

Verdikt súdu v západonemeckom Saarbrückene bol veľmi sledovaný, pretože sa podobných prípadov na sociálnych sieťach odohrá každoročne dosť veľa.

Päťdesiatosemročná žena po nemeckých voľbách Schweigerovi na Facebooku napísala súkromnú správu, v ktorej sa ho pýtala, či opustí Nemecko, ako údajne sľuboval v prípade, že sa protiimigračná Alternatíva pre Nemecko dostane do parlamentu. „Vaše chápanie demokracie a vaša slovná zásoba sú mi odporné,“ napísala tiež hercovi, ktorý sa otvorene staval za práva utečencov.

Päťdesiattriročný Schweiger jej odpovedal. „Hej, čumáčik…! Rande? Len my dvaja?“ Celú výmenu konverzácie zverejnil koncom septembra na svojom profile. Žena, ktorá sa následne stala terčom kritických reakcií Schweigerových priaznivcov, považovala postup herca za porušenie svojich osobnostných práv a obrátila sa priamo na súd so žiadosťou, aby herec príspevok z Facebooku odstránil.

Predsedajúci sudca Martin Jung to ale vo štvrtok odmietol a žene tiež nariadil uhradiť náklady súdneho pojednávania. Konštatoval, že vo všeobecnosti by postup Schweigera predstavoval porušenie osobnostných práv, tento konkrétny prípad ale vyhodnotil inak. Žena podľa sudcu na herca zaútočila a svojou správou sa zapojila do verejne vedenej debaty. Preto sa sama musí postaviť verejnej diskusii a kritike.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príspevok #súd #žena #facebook #Til Schweiger

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...