Princ Harry a Meghan si svoje áno povedia v máji

Svadba britského princa Harryho a americkej herečky Meghan Markleovej sa bude konať budúci rok v máji v kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor. Informoval o tom na twitteri Kensingtonský palác. Tridsaťtriročný princ Harry a jeho o tri roky staršia partnerka v pondelok oznámili, že sa tento mesiac zasnúbili.

28.11.2017 17:54
Princ Harry a Meghan Markle Foto: ,
Princ Harry a Meghan Markle počas ich oficiálneho fotografovania pred Kensingtonským palácom po ohlásení ich zásnub.
debata

Windsorský hrad, ktorý leží západne od Londýna, je okrem Buckinghamského paláca či paláca Holyroodhouse v škótskom Edinburghu jedným z oficiálnych sídiel britskej kráľovnej Alžbety II. Panovníčka tu s manželom princom Philipom často trávi voľné chvíle. Podľa vyhlásenia Kensingtonského paláca kráľovná organizovanie svadby na hrade Windsor povolila. Ako ďalej stojí vo vyhlásení na twitteri, náklady na svadbu zaplatí kráľovská rodina.

Svadba princa Harryho a herečky Meghan Markleovej sa uskutoční v hradnej kaplnke svätého Juraja, ktorá vznikla v 15. storočí. Podľa agentúry AP je intímnejšia než Westminsterské opátstvo, v ktorom si v roku 2011 vzal Harryho starší brat William Kate Middletonovú.

Princ Harry a Meghan Markle počas ich...
Princ Harry a Meghan Markle počas ich...
+4Princ Harry a Meghan Markle počas ich...

Harry, ktorý je po svojom otcovi Charlesovi, bratovi Williamovi a jeho deťoch Georgeovi a Charlotte piatym v poradí následníctva trónu, v pondelok oznámil, že sa po roku a pol známosti zasnúbil s Američankou Markleovou. Herečka za sebou už jedno manželstvo má. S producentom Trevorom Engelsonem sa rozviedla v roku 2013.

Skôr by fakt, že je Markleová rozvedená, znamenal, že by princ Harry nemohol uzavrieť so svojou vyvolenou cirkevný sobáš, upozornila agentúra AP. Arcibiskup z Canterbury Justin Welby ale uviedol, že princova svadba bude cirkevná. Harryho babička, kráľovná Alžbeta je hlavou anglikánskej cirkvi.

„Rozvedená, rasovo zmiešaná hollywoodska herečka, ktorá navštevovala rímskokatolícku školu, si bude brať syna budúceho kráľa. Takáto veta by nemohla byť ešte v minulej generácii napísaná,“ poznamenal v utorok v úvodníku britský denník The Daily Telegraph.

Otec Markleovej je beloch, matka je černoška. Sama Markleová pozornosť, akú britské médiá venujú jej rasovému pôvodu, označila v pondelkovom televíznom rozhovore za skľučujúcu.

Úrad britskej premiérky už v pondelok uviedol, že na deň sobáša neplánuje dať Britom deň voľna, ako to bolo v prípade svadby princa Williama.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #svadba #Windsor #Meghan Markle

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...