Magálová spomínala na jej prvú veľkú rolu: Vykopla ma v kariére

Slovenská skupina Prúdy vydáva po prvýkrát v 50-ročnej histórii výberové CD.

09.12.2017 00:00
Kamila Magálová Foto:
Herečka Kamila Magálová.
debata (2)

Pavol Hammel a Prúdy „The Best Of" obsahuje 12 najznámejších skladieb a jednu novú pieseň s názvom „Víno, spev a ženy“.

Výberovku pokrstila herečka Kamila Magálová, ktorú s kapelou spája dlhoročné priateľstvo. "Som nesmierne rada, že som mala tú možnosť stretnúť sa na začiatku mojej kariéry s takýmito úžasnými a talentovanými ľuďmi. Muzikál Cyrano z predmestia bola moja prvá veľká rola, ktorá ma vykopla v mojej kariére. Palimu Hammelovi želám, aby si zachoval tú muzikálnosť, hudobnú genialitu a humor, ktorý milujem,“ zaželala krstná mama Kamila Magálová.

Kamila Magálová ako krstná mama výberovky... Foto: PATRIK RATAJSKÝ
kamila Magálová Kamila Magálová ako krstná mama výberovky "The Best Of“ Pavla Hammela a skupiny Prúdy.

Album nahrala zostava hudobníkov Pavol Hammel – spev, vokály, španielska gitara a ústna harmonika, Fedor Frešo – basgitara a vokál, Fero Griglák – gitary a vokál, Peter Preložník – syntezátory a klavír a Igor Teo Skovay – bicie a percusie. "Hral som aj s mnohými inými kapelami, ale vždy ma nakoniec okolnosti priviedli späť do Prúdov, ktoré sa vlastne nikdy nerozpadli. Čiže je to pre mňa akási istota, kam sa vždy vraciam. V posledných rokoch fungujem paralelne aj v iných zoskupeniach, ale na toto si vždy nájdem čas,“ vyznal sa Fedor Frešo.

Na albume nájdu fanúšikovia aj jednu novú pieseň s názvom „Víno, spev a ženy“. Hudbu zložila autorská dvojica Pavol Hammel a Fero Griglák, text napísal Boris Filan. "Pred koncertom v Banskej Bystrici som Palimu zahral v šatni moju novú skladbu a mal som pocit, že by ho to mohlo osloviť. Pali mal rozrobenú pesničku na Borisov text a moje časti pesničky sa po úprave perfekte hodili na slohy. Tak asi po 40-tich rokoch vznikla naša spoločná pesnička, čo som nesmierne rád,“ vysvetlil vznik pesničky Fero Griglák.

Okrem krstnej mamy, herečky Kamily Magálovej, sa počas večera spolu s Pavlom Hammelom bavili Laco Lučenič s manželkou, textár a spisovateľ Kamil Peteraj či Janka Vargová, manželka nedávno zosnulého muzikanta Mariána Vargu.

Kamila Magálová ako krstná mama výberovky "The...
Kamila Magálová ako krstná mama výberovky "The...
+3Pavol Hammel na  krste výberovky "The Best Of“...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krst #Kamila Magálová #Pavol Hammel #Prúdy

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...