Jodie Foster: Žiť ako prominent je pre mňa stále ťažká predstava

Hoci je Jodie Foster dvojnásobnou držiteľku Oscara, ona sama by sa zrejme cestou herectva nevydala. Ak by mohlo byť rozhodnutie na nej.

12.12.2017 00:00
Jodie Foster Foto: ,
Herečka Jodie Foster.
debata

„Nemyslím si, že ja sama by som sa vydala cestou herectva, ak by som nebola do tohto biznisu ‚hodená‘ ako trojročná. Nekorešponduje to s mojou osobnosťou,“ opísala 55-ročná hviezda v magazíne „Red“.

Ale s odstupom rokov sa už na túto kariéru pozerá aj so zmierlivejším pohľadom. „A možno to bola práve moja osobnosť, čo spôsobila, že som svoju prácu začala vidieť ako zaujímavú. Ale byť herečkou je občas naozaj ťažké.“ Najväčší problém vidí v tom, že je neustále pod drobnohľadom médií. „Je to pre mňa stále ťažká prestava, žiť ako prominent. Je to pocit, akoby som bola súčasťou nejakej reality šou. Vyrastala som vlastne na očiach verejnosti a musím povedať, že v podstate existujú len dve možnosti – buť si budem svoje súkromie chrániť alebo ho budem predávať,“ opísala.

V roku 1980 si dopriala v Hollywoode prestávku, aby mohla ísť študovať na Yale. Podľa jej slov to bola jej najlepšia životná skúsenosť. „Prvý raz v živote som bola obklopená ľuďmi v mojom veku. Bola to moja utópia, kedy som mohla veriť, že žijem ako hocikto iný.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #Jodie Foster

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...