Masáže, ponuky na orálny sex: To robil Weinstein Salme Hayekovej!

K obetiam neslávne známeho hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina sa v stredu v dramatickej výpovedi pripojila slávna filmová hviezda mexického pôvodu Salma Hayek.

14.12.2017 10:20
debata
Salma Hayek počas LACMA Art + Film Gala v... Foto: SITA/AP, Willy Sanjuan
2017 LACMA Art + Film Gala Salma Hayek počas LACMA Art + Film Gala v šatách Gucci.

Weinsteina zo sexuálnych útokov obvinili už desiatky žien a jeho kauza odštartovala vlnu ďalších obvinení, ktorá mierila do radov politikov, novinárov a manažérov.

V článku, ktorý zverejnil denník The New York Times, päťdesiatjedenročná Hayek popisuje svoje trpké skúsenosti s Weinsteinom z roku 2002 pri natáčaní filmu Frida, venovanému životu mexickej maliarky Fridy Kahlo. Svojho utláčateľa označuje za „obludu“. Weinstein, ktorého vtedajšia spoločnosť Miramax film produkovala, vraj Hayekovú prenasledoval v hoteloch, ponúkal jej spoločné sprchovanie, orálny sex alebo masáž.

Každé odmietnutie privádzalo Weinsteina k zúrivosti, píše herečka. „V jeho očiach som nebola umelkyňa ani človek, bola som vec, obyčajné telo,“ spomína Hayek.

Dokončenie filmu Frida Weinstein podmienil natočením lesbické scény, pri ktorej bude herečka nahá. Žiadne diskusie vraj nepripúšťal a Hayeková sa musela podvoliť. „Prvýkrát a naposledy v kariére som sa nervovo zrútila, celá som sa triasla a prepukla som v nezadržateľný plač,“ píše Hayek.

Weinstein podľa Hayekovej nechcel film Frida pustiť do kín, súhlasil nakoniec na naliehanie Hayekovej a režisérky Julie Taymorovej. Film vo svete zarobil 56,3 milióna dolárov (vyše 1,2 miliardy korún) a zo šiestich oscarových nominácií dve ocenenia získal.

„Verím, že keď pridám svoj hlas k tým, ktoré prehovorili, pomôžem vysvetliť, prečo je to tak ťažké a prečo mnohé z nás tak dlho čakali. Muži sexuálne útočia, pretože môžu. Ženy o tom dnes hovoria, pretože v tejto novej dobe nakoniec tiež môžu,“ končí svoju výpoveď Hayek.

debata chyba
Viac na túto tému: #Salma Hayek #obeť #Frida #Harvey Weinstein #tyranizovanie

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...