Buckingham pokrstila nové video. Zaletela si kvôli nemu do Tokia

Speváčka Celeste Buckingham a mladý rapper Ľubomír Glasa alias Akalaky pokrstili v stredu večer v jednom z bratislavských nákupných centier za prítomnosti zástupcov médií a svojich hudobných kolegov videoklip k Akalakyho prvému sólovému singlu s názvom Tokyo.

14.12.2017 14:37
debata
Speváčka Celeste Buckingham a raper Akalaky. Foto: Tibor Kuna
Speváčka Celeste Buckingham a raper Akalaky. Speváčka Celeste Buckingham a raper Akalaky.

Skladba vznikla v štúdiu Littlebeat v spolupráci s producentom Maxom Šrámekom. Akalaky podľa vlastných slov už od začiatku vedel, že na featuring do skladby osloví práve Celeste. „Je to pesnička o vzťahu, takže som do nej chcel ženu. A Celeste rešpektujem najviac zo slovenských speváčok, takže to pre mňa bola jasná voľba,“ povedal Akalaky počas slávnostného večera.

Projekt vznikal zhruba trištvrte roka. „Začal som niekedy v apríli, sedel som v robote a zistil som, že tam vlastne nechcem viacej sedieť. Tak som zavolal Maxovi a poprosil som ho o nejaký čas v štúdiu a či by sa nepostaral aj o produkciu pesničky. No a pár mesiacov na to sme sa so Celeste zobúdzali v Tokiu pri výrobe klipu,“ priblížil rapper.

Buckingham sa rozhodla na novinke participovať už po prvom počutí. „Oslovil ma Martin Šrámek, či by som si neprišla do štúdia vypočuť tú vec. Spočiatku som nemala žiadne očakávania, nevedela som, do čoho idem, no keď mi to pustil, veľmi ma tá pesnička zaujala. Vždy robím veci preto, že ma to nejakým spôsobom zaujme a dotkne sa ma to. Keď to na mňa má nejaký emocionálny vplyv. Cítila som v tej skladbe úprimnosť a páčila sa mi aj produkčná robota,“ priblížila 22-ročná speváčka.

Speváčka Celeste Buckingham s raperom Majkom... Foto: Tibor Kuna
Speváčka Celeste Buckingham s raperom Majkom Spiritom. Speváčka Celeste Buckingham s raperom Majkom Spiritom.

„Spočiatku sme riešili len featuring, no pár týždňov na to mi volalo neznáme číslo. Bol to Laky, vtedy sme sa dohodli na stretnutí, na ktorom navrhol, že keď už spievame o Tokiu a o tom, ako sme v ňom stratení, tak sa tam teda poďme stratiť aj naozaj,“ poznamenala pobavene.

Na nový videoklip, o ktorý sa režijne postaral český režisér Jiří Marshal, si Akalaky a Buckingham pripili koňakom spolu so Celestinou sestrou Carmel, jej manažérom Lumirom, kolegom Majkom Spiritom a ďalšími.

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #Celeste Buckingham #krst #Akalaky #Tokyo

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....