Hviezdy založili projekt pre obete sexuálneho násilia, vyzbierali milióny!

Viac ako 300 herečiek, scénáristiek, režisérok a ďalších filmových osobností v pondelok prvého januára ohlásilo založenie projektu pomoci obetiam sexuálneho násilia.

02.01.2018 10:18
Cate Blanchett Foto: ,
Aj herečka Cate Blanchett podporila projekt fondu a nadácie na pomoc obetiam sexuálneho násilia.
debata (1)

Určený bude pre ľudí nielen od filmu, ale aj z iných profesií, a nielen z Hollywoodu, ale aj z iných častí Spojených štátov. Projekt nazvaný Time 's Up (Čas vypršal) bude mať k dispozícii finančný fond, z ktorého bude platená právna pomoc ľuďom, ktorí sa stanú obeťami sexuálneho násilia. Podmienkou pre začatie tejto pomoci bolo zohnať najmenej 15 milióna dolárov (319 miliónov Sk), čo sa takmer podarilo – teraz je vo fonde 13 miliónov.

Prednostné právo na pomoc budú mať ľudia zo zle platených profesií, ktorí by nemali možnosť zaplatiť si sami právnu ochranu, čo sú podľa iniciátoriek projektu osoby pracujúce v poľnohospodár­stve, robotníci a robotníčky, servírky a ľudia pomáhajúci v domácnosti.

„Násilie často pokračuje, pretože páchatelia nenesú žiadne dôsledky,“ vysvetlili autorky projektu v liste určenom prípadným záujemkyniam a začínajúcim oslovením „drahé sestry“. List zverejnil denník The New York Times.

K projektu Time's Up sa hlásia herečky ako Cate Blanchett, Ashley Judd, Natalie Portman a Meryl Streep, ďalej prezidentka štúdia Universal Pictures Donna Langley, spisovateľka Gloria Steinem, advokátka a bývalá šéfka úradu niekdajšej prvej dámy Michelle Obamovej Tina Tchen aj Maria Eitel z nadácie Nike.

Hollywoodom vlani otriasol škandál okolo producenta Harveyho Weinsteina. Zo sexuálnych útokov ho obvinili desiatky žien a jeho kauza odštartovala vlnu ďalších obvinení mieriacich na politikov, novinárov či manažérov.

Medzi ženami, ktoré o producentovom nevyberanom správaní prehovorili, sú aj hviezdy ako Salma Hayek, Gwyneth Paltrow alebo Angelina Jolie. Nasledovali vyhlásenia radu žien, že sa stali obeťou sexuálneho zneužívania zo strany iných mužov; našli sa však aj muži, ktorí tvrdia, že terčom sexuálneho násilia boli oni.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #financie #herečka #hviezdy #sexuálne násilie #fond #Harvey Weinstein

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....