Rasové predsudky? Čelím im denne, priznáva Jennifer Hudson

Predsudky, najmä tie súvisiace s rasou, stále existujú. A nevyhnú sa im ani hviezdy Hollywoodu či hudobnej brandže. Vie o tom aj Jennifer Hudson.

10.01.2018 08:45
Jennifer Hudson Foto:
Herečka a speváčka Jennifer Hudson na archívnom zábere.
debata

Speváčka a herečka, ktorá je tiež držiteľkou Oscara, sa v rozhovore pre magazín Cosmopolitan zdôverila s osobnými skúsenosťami. Pre farbu pleti vraj zažila nejednu situáciu, ktorá bola jasne poznamenaná predsudkami okolia.

Viackrát sa jej vraj stalo, že keď nastupovala do lietadla, letuška ju chcela poslať do zadnej časti. „Skrátka predpokladala, že mám určite kúpené miesto vzadu. To sa mi stáva často. Vždy musím odpovedať: ‚Ďakujem, ale sedím tu v prvej triede.‘,“ opísala pre magazín Hudson.

Druhá skúsenosť, ktorá nahráva rasovým predsudkom medzi ľuďmi, sa odohrala v jej vlastnom dome. Ľudia si vraj často myslia, že jeho majiteľom je speváčkin šofér Charles. Muž bielej pleti. „Raz som potrebovala niečo priniesť do môjho domu, sťahováci prišli a pýtali sa, kam to majú položiť. Povedala som im to, ale iba tam stáli. Potom vošiel môj šofér a opýtali sa to isté znovu jeho,“ opísala situáciu hviezda. „Charles sa na nich obrátil a hovorí, že už som im predsa povedala, kam to chcem položiť. Pýtate sa toho nesprávneho človeka,“ doplnila ešte svoju spomienku Hudson.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Hudson #rasa #predsudok

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....