Tento svet opustím bez ľútosti, je mi z neho zle, vyhlásil Alain Delon

Tento svet opustím bez ľútosti, uviedol jeden z najslávnejších francúzskych hercov Alain Delon v rozhovore, ktorý vyšiel vo štvrtkovom mimoriadnom vydaní týždenníka Paris-Match.

12.01.2018 10:00
Herec Alain Delon na archívnom zábere. Foto: ,
Herec Alain Delon na archívnom zábere.
debata (80)

Delon v ňom odpovedal na otázky ohľadom svojej kariéry, zložitých vzťahov s rodinou, žien, ktoré miloval, a priateľov, o ktorých prišiel. „Život už mi veľa neprináša. Už som všetko spoznal a videl. Predovšetkým ale nenávidím túto dobu, je mi z nej na zvracanie,“ povedal 82-ročný herec na konci rozhovoru, v ktorom bilancuje svoju 60-ročnú kariéru.

Na otázku týkajúcu sa terajšej ženy jeho života herec odpovedal, že „ju nenašiel“. „Nehovorím, že nie sú žiadne kandidátky. Je ich desať, ale žiadna z nich mi teraz nepríde vhodná na to, aby som s ňou dožil … Mohol by som sa oženiť s takou ženou, ktorá by bola pripravená sprevádzať ma až do konca,“ vysvetlil Delon.

„Niektorí ľudia sa mi hnusia. Všetko ovláda lož, všetko je prekrútené. Ľudia sa navzájom nerešpektujú a nedržia slovo. Záleží len na peniazoch. Po celé dni sa omieľajú len nejaké zločiny. Viem, že tento svet opustím bez ľútosti,“ konštatoval modrooký idol žien niekoľkých generácií.

Delonov avizovaný „posledný film“, ktorý režíruje Patrice Leconte, má meškanie, prezradil ďalej herec v rozhovore. Hlavnú ženskú úlohu v ňom bude hrať Juliette Binoche. Bude to milostný príbeh, napísal o 91. filme Delonovej kariéry denník Le Parisien.

Francúzsky herec, producent a režisér prišiel na svet 8. novembra 1935 vo Sceaux na predmestí Paríža. „Bol som malý, divoký netvor,“ spomínal na svoju mladosť plnú útekov z domova a vylúčení zo škôl. Vyučil sa za mäsiara, radšej sa ale potom upísal armáde, s ktorou bojoval v Indočíne a z ktorej ho nakoniec vyhodili.

Zapadol do parížskej bohémy a živil sa všelijako. Do svetiel rámp mu pomohol zaujímavý chlapčenský zjav, ktorý prvýkrát využil režisér Yves Allégret v roku 1957 v snímke Keď sa do toho zapletie žena.

„Moja matka ma obdarila priaznivým zjavom a čoskoro vo svojej kariére som sa stretol s majstrami ako Luchino Visconti, Michelangelo Antonioni alebo Jean-Pierre Melville. A s takými predpokladmi by neuspel len idiot,“ povedal Delon pred časom.

80 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #zivot #Alain Delon #bilancovanie

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...