Adoptívna dcéra Woodyho Allena: Snáď už konečne uveria, že ma zneužil

Adoptívna dcéra Woodyho Allena v stredu znovu obvinila presláveného amerického režiséra a herca zo sexuálneho zneužitia.

18.01.2018 11:17
debata (1)
Herečka Mia Farrow a jej adoptívna dcéra Dylan... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Mia Farrow a jej adoptívna dcéra Dylan Farrow Herečka Mia Farrow a jej adoptívna dcéra Dylan Farrow na archívnom zábere. Dylan mal zneužiť jej adoptívny otec Woody Allen v čase, keď mala len sedem rokov.

V rozhovore pre televíziu CBS tridsaťdvaročná Dylan Farrow vyjadrila nádej, že jej svet útoky zo strany dnes 82-ročného filmára konečne uverí. Allen mal svoju dcéru zneužiť pred dvadsiatimi piatimi rokmi, keď mala sedem rokov. Dylan nechápe, prečo bola dlhé roky „odvrhnutá, považovaná za nevierohodnú a ignorovaná“. Obvinenia jej adoptívna matka Mia Farrow zverejnila už v roku 1992 v čase, keď sa po 12 rokoch za dramatických okolností s Allenom rozchádzali.

Dylan údajne Allen sexuálne napadol ten istý rok v dome Farrowovej v štáte Connecticut. Hollywoodsky filmár obvinenia dlhodobo odmieta, v minulosti ho vyšetrovala polícia, ale obvinený nebol, pretože sa žiadny prečin nepreukázal. Dnes jeho adoptívna dcéra o jeho údajnom správaní prvýkrát prehovorila pred televíznou kamerou.

Po minuloročnom prepuknutí aféry s hollywoodskym producentom Harveya Weinsteinom sa v Spojených štátoch prihlásili ako obete sexuálneho násilia desiatky, ba stovky žien, ktoré z útoku často obviňovali známych filmárov, hercov, novinárov alebo politikov. Kampaň zvaná MeToo vyvolala ale aj kritiku a sťažnosti na kriminalizáciu nakloneného vzťahu mužov k ženám a odsudzovanie ich prirodzenej dvornosti.

Od Allena sa v poslednej dobe odvrátil rad hercov, ktorí s ním spolupracovali na jeho filmoch. Americko-francúzsky herec Timothée Chalamet tento týždeň oznámil, že odovzdá na fond obetí sexuálneho zneužívania výplatu za rolu v Allenovom filme A Rainy Day in New York (Daždivý deň v New Yorku), ktorého nakrúcanie sa skončilo na jeseň.

Od režiséra sa dištancovali herci Rebecca Hall, Mira Sorvino, Ellen Page, David Krumholtz a Griffin Newman.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zneužívanie #Woody Allen #Dylan Farrow

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...