Meghan má menovkyňu, vzácne zviera v londýnskej zoo

Mláďa afrického párnokopytníka v londýnskej zoologickej záhrade pomenovali po snúbenci britského princa Harryho.

21.01.2018 14:00
Meghan Markle Foto: ,
Meghan Markle v Nottinghame.
debata

Okapia narodená vlani v decembri sa bude volať Meghan, informovala s odvolaním sa na zoo agentúra AP. Harry si americkú herečku Meghan Markleovú vezme za manželku 19. mája na hrade Windsor.

Okapie sú považované za živé fosílie. Stavbou tela sa podobajú svojím žirafím predkom, ktorí obývali Afriku približne pred desiatimi miliónmi rokov, ich telo ale zdobia pruhy podobné tým zebrím. Vyskytujú sa v dažďových pralesoch na území Konžskej demokratickej republiky.

Malej Meghan sa darí dobre a jej matka Oni sa o ňu dobre stará, uviedla zoo. Narodenie mláďaťa a jeho pomenovanie po snúbenici britského princa je podľa ošetrovateľky Gemmy Metcalfovej „skvelou príležitosťou“, ako pritiahnuť pozornosť ku zvieraciemu druhu, ktorý je ohrozený. Odborníci odhadujú, že vo voľnej prírode žije asi 25 000 okapií.

Zasnúbenie s Meghan Markleovou, ktorá sa v roku 2013 rozviedla so svojim prvým manželom, producentom Trevorom Engelsonem, oznámil princ Harry v vlani v novembri. Predchádzal tomu osemnásťmesač­ný vzťah.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #zoo #Meghan Markle #okapia

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...