Oliver Oswald z Oteckov: Pred kamerou aj vďaka vianočnému kaprovi

Slovenský herec Oliver Oswald sa dostal k svojej momentálnej profesii celkom náhodou.

21.01.2018 00:00
Oliver Oswald Foto:
Herec Oliver Oswald zo seriálu Oteckovia.
debata

„Stál som s mamou v roku 2008 v rade na vianočného kapra, bolo tam strašne veľa ľudí, pričom pred nami zrovna stála jedna pani, ktorá mala niečo spoločné s Markízou. Tá mi povedala, že by som sa hodil do televízie, že by som mal prísť na casting. Prišiel som a vybrali ma. Z prvej ponuky však nič nebolo, lebo som vzápätí dostal ovčie kiahne, no potom prišla ďalšia a postupne sa to rozbehlo,“ priblížil mladý herec.

Ľudí z televízie podľa vlastných slov zaujal najmä svojou bezprostrednosťou a temperamentom. „Mne bolo totiž ako dieťaťu úplne jedno, ako pôsobím. Niektorí to majú do piatich, ja som to tak mal ešte ako osemročný, aj keď som sa na tom veľakrát aj popálil… V škole ma to niekedy obmedzuje, no vďaka tomu, že som taký, aký som, môžem dnes robiť to, čo robím. To sú také náhody, ak to môžeme nazvať náhoda, kto verí v osud, nazval by to možno osud,“ poznamenal Oswald, ktorý si okrem samotného hrania rád vymýšľa i scenáre a zaujíma sa o réžiu.

„Mám taký plán, baví ma totiž filmy aj tvoriť. V spolupráci s jednou českou filmovou skupinou som už dokonca natočil jeden amatérsky film, volá sa, že Když kluk miluje. Nie je síce na úrovni profesionálneho filmu, ale na to, že sme to točili sedemnásťroční ľudia, ktorí nemajú poňatia, ako sa to naozaj robí, je to podľa mňa pekné. Aj sme si pri tom užili kopec zábavy. Sčasti som ten film režíroval. Doteraz režírovali len druhí mňa, teraz som si mohol skúsiť aj tú druhú pozíciu. A spolu s mojimi kamarátmi teraz vymýšľam aj divadelnú hru, to si chcem takisto vyskúšať. Viem, že to nebude topka, ale každý nejako začínal a mňa to baví. Baví ma stretnúť sa a vymýšľať, ako to bude od začiatku do konca vyzerať, mňa takéto veci proste napĺňajú a budem ich robiť,“ uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oteckovia #Oliver Oswald

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...