Pochovajú mu kariéru?! Jamesa Franca vyčiarkli z titulky magazínu

Dôkazy o tom, že obvinenia zo sexuálneho obťažovania môžu momentálne v Hollywoode zo dňa na deň pochovať hviezdnu kariéru, prináša aj rozhodnutie magazínu Vanity Fair.

27.01.2018 00:00
james Franco Foto: ,
Herec James Franco na premiére filmu "The Disaster Artist" v Los Angeles.
debata (1)

Ten vo svojom špeciálnom hollywoodskom vydaní každoročne pred objektívom spojí svetoznáme tváre aj s hercami a herečkami, ktorí v danom roku zaujmú najviac. Ocitnúť sa medzi nimi mal aj herec James Franco. Na poslednú chvíľu ho magazín vynechal.

Ako píše portál The Hollywood Reporter odvolávajúc sa na hovorcu časopisu, dôvodom, prečo sa Franco neobjavil na obálke hollywoodskeho vydania, sú obvinenia voči nemu, ktoré majú súvisieť so sexuálnym obťažovaním.

Hoci doposiaľ ani jedno z týchto obvinení nie je klasifikované ako sexuálne obťažovanie a samotný Franco vyzval na to, aby polícia jeho aktivity prešetrila, Vanity Fair rozhodol rezolútne. Dôvodom má byť aj fakt, že na obálke sa ocitli aj herečky a herci, ktorí podporujú združenie MeToo, ktorého boom vypukol najmä po prevalení škandálu so sexuálnym obťažovaním Harveyho Weinsteina.

Tento škandál odštartoval vlnu priznaní žien, ktoré čelili sexuálnemu obťažovaniu od mužov, v mnohých odvetviach šoubiznisu, ale tiež vo svete politiky, ekonomiky či podnikania.

Franco, ktorý ešte pred pár týždňami získal Zlatý glóbus za výkon vo filme The Disaster Artist, bol považovaný za horúceho favorita aj na nomináciu na Oscara. Napokon sa v zozname piatich najlepších hercov, ktorých zostava vznika na základe členov hlasovania Americkej filmovej akadémie, vôbec neocitol.

Vanity Fair so svojím hollywoodskym vydaním čelí aj kauze ohľadom retušovania fotografií. Na obálke sa totiž ocitla herečka Reese Witherspoon, ktorá vyzerá akoby mala pod šatami tri nohy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vanity Fair #titulka #James Franco #obálka

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....