Hviezda Dr. Who sa dočkala odplaty! Odškodnili ju za odpočúvanie

Škótsky herec David Tennant, ktorý je známy napríklad zo seriálu Doctor Who (2005), dostal odškodné od spoločnosti News Group Newspapers (NGN). Ide o dcérsku filmu mediálneho koncernu News UK a Tennanta vyplatili v prípade odpočúvania už nevychádzajúcim týždenníkom News of the World.

31.01.2018 16:00
People-David Tennant Foto: ,
Herec David Tennant na archívnom zábere.
debata (1)

Spoločnosť, na ktorú 46-ročný rodák z Bathgate v tejto súvislosti podal žalobu vlani v marci, ho odškodnila bližšie nezverejnenou sumou a ešte sa mu aj ospravedlnila.

Okrem herca odškodné dostalo v utorok aj ďalších päť osobností, ktoré tiež NGN žalovali. Boli nimi športovec Colin Jackson, herečka Sophia Myles, organizátorka večierkov Fran Cutler, módna návrhárka Jess Morris a exmanželka futbalistu Davida Jamesa Tanya Frayne.

Spomínanú žalobu podal Tennant a ďalších deväť osobností pre ukončenie kompenzačného plánu mediálnej spoločnosti, ktorá bola alternatívou k súdnym procesom s nimi. Plán ale ukončila po 18 mesiacoch a podľa žaloby im neudala pádne vysvetlenie.

James Murdoch, ktorý je synom mediálneho magnáta Ruperta Murdocha a vlastníka News UK, zastavil v júli 2011 po 168 rokoch vydávanie týždenníka News of the World po tom, ako sa na verejnosť dostali informácie, že sa nabúrali do telefónu zavraždenej školáčky Milly Dowler. Magazín okrem toho neoprávnene sledoval telefóny celebrít, politikov i členov britskej kráľovskej rodiny.

Škandál pobúril britskú verejnosť a musela naň reagovať aj vláda, ktorá si v týždenníku objednávala inzertný priestor. Bývalý šéfredaktor Andy Coulson strávil v súvislosti s prípadom 18 mesiacov za mrežami. Spoločnosť NGN čelí v dôsledku škandálu právnym problémom už od roku 2012, pričom sa v tom čase uskutočnili štyri prerušené súdne procesy, ktoré stáli firmu milióny libier.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #médiá #odškodné #David Tennant #Ruppert Murdoch

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...