Prichádzam z krajiny, ktorá trpí duševnou chorobou, vyhlásil De Niro

Hollywoodska hviezda Robert De Niro v nedeľu o sebe pred účastníkmi vládnej konferencie v Dubaji povedal, že prichádza zo "zaostalej" krajiny, postihnutej "prechodnou duševnou chorobou".

12.02.2018 16:15
Americký herec Robert De Niro počas návštevy... Foto: ,
Americký herec Robert De Niro počas návštevy Dubaja.
debata (5)

Podľa agentúry AP tak narážal na amerického prezidenta Donalda Trumpa a zožal v sále potlesk.

Vládna konferencia sa v Dubaji koná každoročne; zameriava sa na technológie a inovácie a umožňuje stretnutie politikov s predstaviteľmi súkromného sektora. De Niro vyhlásil, že v krajine, o ktorej hovorí a ktorá je jeho krajinou, hlava Agentúry pre ochranu životného prostredia (EPA) tvrdí, že globálne otepľovanie môže byť ľudstvu prospešné. Scotta Pruitta do čela tohto úradu vymenoval Trump. Pruitt je odporcom teórií o príčinách klimatických zmien a domnieva sa, že vplyv ľudskej činnosti na klímu je neistý.

„Hovorím o svojej krajine, o Spojených štátoch amerických. Neradi o sebe hovoríme, že sme zaostalá krajina, tak radšej povedzme, že teraz trpíme dočasnou duševnou chorobou,“ povedal De Niro. V sále sa ozval potlesk a smiech, keď herec dodal, že Spojené štáty sa nakoniec uzdravia, až ich „nebezpečný vodca“ svoj úrad opustí.

De Niro vo voľbách v roku 2016 podporoval Trumpovu súperku Hillary Clintonovú a patrí k hollywoodskym celebritám, ktoré sa po voľbách pripojili k demonštráciám proti Trumpovi.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Robert De Niro #Dubaj #krajina #zaostalosť

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...