Geoffrey Rush sa nevhodne dotýkal svojej kolegyne, tvrdí právnik

Právnik austrálskeho denníka The Daily Telegraph obvinil herca Geoffreyho Rusha, že sa počas viacerých divadelných predstavení nevhodne dotýkal svojej nemenovanej kolegyne.

19.02.2018 16:30
Geoffrey Rush Foto: ,
Geoffrey Rush na archívnej snímke.
debata

Advokát sa tak vyjadril počas súdneho pojednávania týkajúceho sa žaloby, ktorú na vydavateľstvo menovaného periodika Nationwide News Pty Ltd. podal Rush pre viaceré články súvisiace s jeho nevhodným správaním sa.

Tom Blackburn v pondelok na súde uviedol, že sa 66-ročný rodák z mesta Toowoomba nevhodne dotýkal herečky počas piatich po sebe idúcich nocí počas posledného týždňa produkcie Kráľa Leara Divadelnej spoločnosti mesta Sydney. Herec sa podľa jeho slov kolegyne dotkol tak, ako nikdy predtým, z čoho sa cítila nepríjemne. „Povedala, aby prestal. On to neurobil,“ uviedol právnik.

Rushov právnik Richard McHugh počas pojednávania obvinenia poprel s tým, že sú vágne a neupresňujú jeho správanie. „Do dnešného dňa nie je jasné, čo hovoria. Nie je to len nejasné, je to úplne neprehľadné,“ povedal McHugh. Ako dodal, údajný incident sa stal na pódiu pred stovkami ľudí a vtedy sa musel dotýkať aj iného herca, pretože je to súčasťou inscenácie.

Právni zástupcovia novín už skôr tvrdili, že v článkoch nevyhlasovali, že sa Rush dopustil nevhodného správania sexuálnej povahy. Blackburn uviedol, že pre potreby obhajoby je dôležité to, že herečka požiadala Rusha, aby prestal a on tak neurobil, čo z toho robí nevhodné správanie.

Rush, ktorý obvinenia z nevhodného správania sa vehementne popiera, na pondelkovom pojednávaní nebol.

Rozruch okolo Rusha sa spustil po tom, ako Divadelná spoločnosť mesta Sydney koncom novembra oznámila, že dostala sťažnosť o nevhodnom správaní sa herca voči istej nemenovanej osobe. Herec následne v tejto súvislosti v decembri odstúpil z funkcie prezidenta Austrálskej akadémie filmových a televíznych umení (AACTA) a podal na denník žalobu. V nej tvrdí, že noviny svojimi článkami s nepravdivými tvrdeniami rozrušili jeho rodinu a poškodili mu kariéru.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #sexuálne obťažovanie #Geoffrey Rush #dotýkanie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....